"Ajax weet zeker dat Kroes met voorkennis heeft gehandeld | RTL Nieuws"

"Ajax weet zeker dat Kroes met voorkennis heeft gehandeld | RTL Nieuws"

"Alex Kroes wist al dat hij algemeen directeur van Ajax zou worden toen hij op 26 juli nog eens 17.000 aandelen van de club uit Amsterdam kocht. "Vijf of zes juristen hebben alle mails en andere berichten met hem bekeken", vertelde voorzitter Michael van Praag van de raad van commissarissen tijdens een ingelaste bijeenkomst met vaste volgers van Ajax. "Zij zagen een sterke aanwijzing dat Kroes met voorkennis heeft gehandeld. En dat is strafbaar. Advocaten gaan nooit op de stoel van een rechter zitten. Die zeggen niet: hij moet weg. Maar duidelijker dan dit kunnen ze niet zijn.""
 
02-04-2024 21:37:18

"Bekijk hier het hele interview met Michael van Praag over Alex Kroes"

""
 
02-04-2024 18:41:04

"Van Praag over Kroes: 'Geloof niet in kwade opzet, maar het is oliedom' | RTL Nieuws"

"Hij zou geen slechte bedoelingen hebben gehad volgens Michael van Praag van Ajax, toch is Alex Kroes per direct geschorst. De kersverse algemeen directeur zou met voorkennis gehandeld hebben en dat is strafbaar. "Ik denk dat het naïviteit is.""
 
02-04-2024 18:19:55

"Hoofdsponsors Ajax doen nog geen uitspraak over schorsing Kroes | RTL Nieuws"

"VodafoneZiggo, moederbedrijf van Ajax-hoofdsponsor Ziggo, wil geen uitspraak doen over de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes van de voetbalclub. Een woordvoerder van het telecombedrijf laat weten dat de hoofdsponsor de ontwikkelingen "op de voet" volgt."
 
02-04-2024 15:14:01

"Verrast AZ onthoudt zich van commentaar over zaak-Kroes | RTL Nieuws"

"AZ heeft verrast gereageerd op het mogelijke vertrek na drie weken van Alex Kroes als algemeen directeur bij Ajax. De Amsterdamse club benaderde Kroes afgelopen zomer, toen hij nog bij de Alkmaarders werkte. Kroes heeft, zo meldde de raad van commissarissen van Ajax, kort voordat zijn benoeming werd bekendgemaakt met voorkennis aandelen gekocht van zijn toekomstige werkgever. Dat is verboden."
 
02-04-2024 14:39:47

"Was Alex Kroes dom of is ook Ajax schuldig? 'Amateurisme ten top' | RTL Nieuws"

"Alex Kroes noemt het niet de meest verstandige beslissing, Ajax wil de net aangetreden directeur ontslaan. Het gaat om de aandelen in de club die Kroes juli vorig jaar kocht, net voor zijn benoeming. Handelen met voorkennis, zegt Ajax. Kroes vecht zijn ontslag aan. Hoe moeten we naar deze zaak kijken?"
 
02-04-2024 13:49:13

"Ajax stuurt 'redder' van club weg na omstreden aankoop aandelen | RTL Nieuws"

"Ajax was zo onder de indruk van Alex Kroes dat de club bijna een jaar wilde wachten tot hij van zijn vorige werkgever AZ mocht beginnen. Slechts drie weken na zijn aanstelling moet hij alweer vertrekken. Kroes heeft volgens de raad van commissarissen van de club gehandeld met voorkennis, iets wat het toezichtsorgaan niet wil tolereren."
 
02-04-2024 11:37:50

"Ajax-directeur Kroes schuldbewust, maar vecht schorsing aan: 'Niet meest verstandige beslissing' | RTL Nieuws"

"Alex Kroes gaat zijn aankoop van aandelen Ajax afgelopen zomer voorleggen aan beurswaakhond AFM. Dat zegt de algemeen directeur van de Amsterdamse club nadat de rvc hem heeft geschorst. Kroes heeft, zo meldt de Amsterdamse club, kort voor zijn benoeming 17.000 aandelen gekocht, ter waarde van ongeveer 190.000 euro."
 
02-04-2024 10:27:09

"Nieuw dieptepunt Ajax: directeur Alex Kroes geschorst | RTL Nieuws"

"Het dramatische seizoen van Ajax neemt weer een nieuwe wending. De Amsterdamse club heeft de nieuwe directeur Alex Kroes geschorst, omdat hij ervan wordt verdacht aandelen te hebben gekocht toen hij al was aangesteld als directeur."
 
02-04-2024 09:00:56