"Het is mooi geweest: verlos het onderwijs van de religie | De Volkskrant"

"Het is mooi geweest: verlos het onderwijs van de religie | De Volkskrant"

"Minister van Onderwijs en Media Arie Slob maakte dinsdag een politieke salto mortale op het Binnenhof. Slob (CU) had een dag eerder in de Tweede Ka..."
 
11-11-2020 10:38:10

Cabaretier Yora Rienstra doet aangifte tegen minister Slob: 'Ik ben hier hélemaal klaar mee!' | Politiek | AD.nl

De Amsterdamse cabaretier en theatermaakster Yora Rienstra (39) heeft vanmiddag aangifte gedaan tegen minister Arie Slob (Onderwijs). In de aangifte, die deze krant heeft ingezien, beticht Rienstra de oud-partijleider van de ChristenUnie van het discrimineren en beledigen van homoseksuele scholieren. ,,Het is ongelooflijk en bizar dat dit nog steeds gebeurt in Nederland. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?”
 
11-11-2020 04:16:11

"Oud-leerling over reformatorisch onderwijs: ‘Ik leerde dat homo’s naar de hel gaan’ | Rotterdam | AD.nl"

"Oud-leerling van het Wartburg College Sander van der Kraan (20) was niet verbaasd toen hij de onderwijsminister Arie Slob hoorde zeggen dat scholen homoseksualiteit mogen afkeuren. Eerder is hij verbaasd over de verontwaardiging erover. ,,Dit gebeurt al sinds jaar en dag. Ik leerde dat je naar de hel gaat als je homo bent.”"
 
10-11-2020 23:44:27

"Hoe de politiek worstelt met botsende vrijheden voor onderwijs en godsdienst | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"De uitspraken van minister Arie Slob (Onderwijs), die zei dat reformatorische scholen ouders een verklaring mogen laten ondertekenen waarin zij homoseksualiteit afwijzen, deden veel stof opwaaien. Scholen hebben in de Grondwet veel vrijheid, maar die botst soms met een ander grondrecht: het gelijkheidsbeginsel. De kritiek op onderwijsvrijheid wordt steeds luider."
 
10-11-2020 22:40:44

"OM onderzoekt strafbaarheid uitspraken Slob over antihomoverklaring | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt of minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare uitspraken. Dat bevestigen woordvoerders van het OM en de politie dinsdag in gesprek met NU.nl. Volgens Slob mogen scholen ouders vragen een verklaring te ondertekenen waarin ze homoseksualiteit afwijzen."
 
10-11-2020 21:32:44

"Verbijstering om homo-uitspraken Arie Slob: 'Deze minister is echt helemaal de weg kwijt’ | Politiek | AD.nl"

"Binnen de homogemeenschap en daarbuiten is vol ongeloof gereageerd op de uitspraken die minister Arie Slob (Onderwijs) vandaag in de Tweede Kamer heeft gedaan. Volgens de oud-partijleider van ChristenUnie mogen reformatorische scholen homoseksualiteit afkeuren, als ze tenminste toezien op een veilig leerklimaat voor alle leerlingen. Onbegrijpelijk, vindt het COC. ,,Het is onacceptabel als scholen afwijzing propageren van mensen om hun seksuele oriëntatie”, stelt voorzitter Astrid Oosenbrug."
 
09-11-2020 23:11:19