"NPO hekelt reactie WNL na beschuldiging angstcultuur door hoofdredacteur | RTL Nieuws"

"NPO hekelt reactie WNL na beschuldiging angstcultuur door hoofdredacteur | RTL Nieuws"

"De NPO veroordeelt de reactie van de raad van toezicht van Omroep WNL op de onthullingen over het gedrag van hoofdredacteur Bert Huisjes. Frederieke Leeflang, voorzitter van de raad van bestuur van de NPO, is daarom hierover 'het gesprek aangegaan' met de omroep en de raad van toezicht."
 
29-02-2024 11:37:53

"Eva Jinek over misstanden bij WNL: 'Doe gewoon normaal' | RTL Nieuws"

"Presentatrice Eva Jinek (45) vindt dat mensen in de televisiewereld 'gewoon normaal' tegen elkaar moeten doen. Dat zei ze woensdagavond in de uitzending van 'Kunststof' op NPO Radio 1. Jinek reageerde op een artikel van het AD over WNL-baas Bert Huisjes, die voor een 'angstcultuur' zou zorgen en manipulatief gedrag vertoonde. Eva, die zelf ook kort bij WNL heeft gewerkt, had zich in het artikel ook uitgelaten over Bert."
 
29-02-2024 08:11:16

"WNL-baas Bert Huisjes na beschuldigingen: 'Verbetering is nodig' | RTL Nieuws"

"Het is 'nodig' dat omroep WNL verbetert. Dat bevestigt Bert Huisjes (56) aan het 'ANP', na een artikel van het 'AD' over vermeend wangedrag door hem. Verscheidene bekende presentatrices spreken van 'een angstcultuur' en 'onvoorspelbaar en onveilig' gedrag van Bert."
 
28-02-2024 18:40:58

"Presentatrices beschuldigen WNL-baas Bert Huisjes van wangedrag: 'Dat nest verdient goede schoonmaak' | RTL Nieuws"

"Bekende presentatrices als Nikki Herr (32), Eva Jinek (45), Leonie ter Braak (43) en Merel Westrik (44) zeggen dat WNL-baas Bert Huisjes (56) bij de omroep zorgt voor 'een angstcultuur' en dat hij 'onvoorspelbaar en onveilig' zou zijn. Dat vertellen zij, en verscheidene anonieme (oud-)medewerkers aan het 'AD'."
 
28-02-2024 18:22:53