"Containerschip op Suezkanaal deels los, maar voorsteven zit nog muurvast | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Containerschip op Suezkanaal deels los, maar voorsteven zit nog muurvast | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Het containerschip Ever Given, dat sinds dinsdag het Suezkanaal in Egypte blokkeert, is deels los, maar er kunnen nog geen schepen langs. Dat meldt een medewerker van maritiem dienstverlener Inchcape Shipping maandagochtend. Op VesselFinder is te zien dat het schip bijna recht ligt. De voorsteven van het schip zit echter nog muurvast in de klei, zegt een woordvoerder van Boskalis tegen NU.nl."
 
29-03-2021 10:17:24

"Boskalis-baas: makkelijkste deel nu geweest, nu de voorkant nog | RTL Nieuws"

"Goed nieuws vanochtend over het vastgelopen schip de Ever Given in het Suezkanaal. De achterkant van het schip is los, maar dat wil niet zeggen dat het zomaar weer vaart. "Dat het schip zou gaan draaien, daar waren we wel van overtuigd", zegt de CEO van Boskalis Peter Berdowski."
 
29-03-2021 10:13:41

"Containerschip op Suezkanaal deels los, maar voorsteven zit nog muurvast | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Het containerschip Ever Given, dat sinds dinsdag het Suezkanaal in Egypte blokkeert, is deels los. Dat meldt een medewerker van maritiem dienstverlener Inchcape Shipping maandagochtend. Op VesselFinder is te zien dat het schip bijna recht ligt. De voorsteven van het schip zit echter nog muurvast in de klei, zegt een woordvoerder van Boskalis tegen NU.nl."
 
29-03-2021 09:47:32

"Containerschip op Suezkanaal weer deels los, maar voorsteven nog 'muurvast' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Het containerschip Ever Given dat sinds dinsdag het Suezkanaal in Egypte blokkeerde, drijft weer gedeeltelijk los. Dat meldt een medewerker van maritiem dienstverlener Inchcape Shipping maandagochtend. Op Vesselfinder is te zien dat het schip bijna recht ligt. Het voorsteven van het schip zit echter nog "muurvast" in de klei, zei Boskalis-topman Peter Berdowski maandagochtend in het NOS Radio 1 Journaal."
 
29-03-2021 08:12:20

"Loodzware sleepboten moeten schip Suezkanaal lostrekken"

"Twee loodzware sleepboten moeten maandag het vastgelopen containerschip in het Suezkanaal zien los te trekken. Daarop heeft Boskalis-topman Peter Berdowski de hoop gevestigd. Lukt dat niet, dan treedt het logistiek ingewikkelde - en tijdrovende - plan B in werking en moeten zo'n zeshonderd containers de Egyptische woestijn in."
 
29-03-2021 00:35:26

"Boskalis heeft eerste ‘zware jongen’ bij containerschip en waagt om 04.00 uur eerste poging om het los te trekken | Dordrecht | AD.nl"

"Twee loodzware sleepboten moeten maandag het vastgelopen containerschip in het Suezkanaal zien los te trekken. Daarop heeft Boskalis-topman Peter Berdowski de hoop gevestigd. Lukt dat niet, dan treedt het logistiek ingewikkelde - en tijdrovende - plan B in werking en moeten zo'n zeshonderd containers de Egyptische woestijn in."
 
28-03-2021 23:51:06

"Boskalis hoopt blokkeerschip vannacht recht te trekken: 'Het wordt een puzzel’ | Dordrecht | AD.nl"

"Twee loodzware sleepboten moeten maandag het vastgelopen containerschip in het Suezkanaal zien los te trekken. Daarop heeft Boskalis-topman Peter Berdowski de hoop gevestigd. Lukt dat niet, dan treedt het logistiek ingewikkelde - en tijdrovende - plan B in werking en moeten zo'n 600 containers de Egyptische woestijn in."
 
28-03-2021 15:31:28

"Topman Boskalis: ‘Als het meezit, is schip Suezkanaal na het weekend los’ | Buitenland | AD.nl"

"Als het meezit, kan het grote containerschip Ever Given dat vastzit in het Suezkanaal na het weekend weer vrij komen. Dat heeft topman Peter Berdowski van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis gezegd bij televisieprogramma Nieuwsuur. Boskalis is met dochterbedrijf Smit Salvage ter plaatse om te helpen bij het losmaken van het 400 meter lange schip."
 
27-03-2021 01:33:19

" Boskalis-topman hoopt begin volgende week Suez-schip los te krijgen | Nieuwsuur "

""
 
26-03-2021 23:03:37

"Baggerbedrijf weet nog niet hoelang opstopping Suezkanaal gaat duren | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Het is nog altijd niet duidelijk hoelang het gaat duren om het containerschip dat het Suezkanaal blokkeert los te krijgen. Dat zei een woordvoerder van Boskalis, dat via zijn baggerbedrijf Smit Salvage assisteert bij het verhelpen van de opstopping. Wel begint zich een plan van aanpak af te tekenen om de 400 meter lange Ever Given los te trekken."
 
26-03-2021 01:39:45

"Waarom eigenlijk alleen Boskalis het Suezkanaal weer vrij kan maken | Buitenland | AD.nl"

"Het Nederlandse baggerbedrijf Boskalis moet het Suezkanaal weer vrijmaken. Het bedrijf heeft een team naar Egypte gestuurd om het 400 meter lange containerschip dat de vaarweg sinds dinsdag blokkeert weg te krijgen. Volgens topman Peter Berdowski kan het dagen tot weken duren voor een van de belangrijkste handelsroutes ter wereld weer vrij is."
 
25-03-2021 18:40:24

"Vlot trekken schip Suezkanaal kan weken duren: 'Hele zware walvis op strand' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Het vlot trekken van een van de grootste containerschepen ter wereld in het Suezkanaal kan dagen tot zelfs weken duren, zegt de topman van Boskalis in Nieuwsuur. Een team van het Nederlandse baggerbedrijf is donderdagmorgen in Egypte aangekomen om te helpen."
 
25-03-2021 10:21:11

"Verwijderen vastgelopen schip Suez-kanaal kan weken duren, zegt topman baggerbedrijf Boskalis | Buitenland | AD.nl"

"Na een pauze vannacht zijn vanochtend meerdere sleepboten weer bezig in het Suezkanaal het gestrande containerschip Ever Given vlot te trekken. Het 400 meter lange en 224.000 ton wegende schip liep gisterochtend aan de grond en blokkeert de scheepvaart in de belangrijke waterverbinding. Volgens het Nederlandse baggerbedrijf Boskalis, dat ook aanwezig is om te helpen, kan de operatie ‘dagen tot weken duren’."
 
25-03-2021 10:17:29

" Boskalis-topman: 'Vlottrekken containerschip kan dagen tot weken duren' | Nieuwsuur "

""
 
24-03-2021 23:44:44

"Nederlands bedrijf helpt containerschip in Suezkanaal vlottrekken | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Het Nederlandse Smit Salvage, een dochterbedrijf van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis, gaat helpen bij het vlottrekken van het in het Suezkanaal vastgelopen containerschip Ever Given. In de nacht van woensdag op donderdag komt een team van het bedrijf aan en donderdagochtend wordt alles in kaart gebracht, zegt een woordvoerder van Boskalis tegen NU.nl."
 
24-03-2021 21:16:14