"Supportersvereniging Feyenoord verwacht honderden fans in Rome | RTL Nieuws"

"Supportersvereniging Feyenoord verwacht honderden fans in Rome | RTL Nieuws"

"Bij de supportersvereniging FSV De Feijenoorder kunnen ze lastig inschatten hoeveel fans er toch naar Italië reizen voor het beslissende uitduel van donderdag met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. "Maar ik denk wel honderden en het kunnen er ook meer dan duizend zijn", zegt Carli Klijn van de fanclub.Italiaanse autoriteiten besloten eerder deze maand supporters van Feyenoord te weren bij het duel in Stadio Olimpico. Burgemeester Roberto Gualtieri van Rome zei direct na de loting dat hij geen fans van de club uit Rotterdam in zijn stad wil hebben. Dat riep hij eerder dit seizoen ook al in aanloop naar een groepsduel tussen Lazio en Feyenoord. Toen hielp de Europese voetbalbond UEFA, die Feyenoord voor eerdere ongeregeldheden een straf van een uitduel zonder aanhangers oplegde.Gualtieri heeft nooit verteld waarom hij fans van Feyenoord weert. Maar in Rome zijn ze de rellen in 2015 met aanhangers van de huidige koploper van de Eredivisie nog niet vergeten. Daarbij raakte onder meer de monumentale Barcaccia-fontein beschadigd. Volgens Feyenoord had de UEFA na de beslissing van de autoriteiten opdracht gegeven om ook geen kaarten aan supporters van AS Roma te verkopen voor het duel van vorige week in De Kuip."Ik ben het persoonlijk met beide beslissingen niet eens", zegt Klijn. "Maar het is tegenwoordig mode om supporters van de uitspelende club te weren. Vorig jaar rond de finale van de Conference League tegen AS Roma waren er volgens mij slechts een paar kleine opstootjes. Maar er waren ook tienduizenden fans van beide clubs in Tirana. Je moet eens weten wat er op een reguliere uitgaansavond in een beetje stad gebeurt. We waren zondag ook niet welkom bij SC Cambuur. Maar fans van Feyenoord zijn inventief. Jij hebt ze waarschijnlijk ook horen zingen."Klijn heeft maandag toch maar zijn reis naar Rome geannuleerd. "Dit was de laatste dag dat het nog kosteloos kon en ik vind dat je als supportersvereniging een verkeerd signaal afgeeft door toch te gaan. Maar het is wel erg jammer. Hopelijk komt er nog een halve finale."Klijn weet dat er veel fans van Feyenoord vlak na de loting een reis naar Rome hebben geboekt. "Op een gegeven moment zag het er naar uit dat we ook echt mochten gaan. Toen zijn er nog meer supporters gaan boeken. Het is lastig inschatten hoeveel fans er nog steeds afreizen. Maar er zullen nog best veel supporters de wedstrijd daar in een kroeg bekijken. En sommigen zullen ook in het stadion zitten. Incognito of niet.""
 
17-04-2023 13:08:49

"Feyenoord krijgt het bijna cadeau van Cambuur (0-3) | De Volkskrant "

"Feyenoord had zondag een makkelijke middag bij Cambuur (0-3). De wedstrijd was niet meer dan een tussendoortje, op weg naar het nieuwe treffen in d..."
 
17-04-2023 11:30:48

"Feyenoord komt met eenvoudige zege nog dichter bij landstitel | RTL Nieuws"

"Feyenoord heeft zonder veel moeite opnieuw een horde genomen op weg naar de eerste landstitel sinds 2017. De koploper was op vreemde bodem veel te sterk voor SC Cambuur (0-3), de hekkensluiter van de Eredivisie."
 
16-04-2023 19:36:44

"Kökcü mag met Feyenoord gaan aftellen richting titel | RTL Nieuws"

"Het is niet meer de vraag of maar wanneer Feyenoord kampioen wordt. Dat realiseerde ook aanvoerder Orkun Kökcü zich na de probleemloze zege op SC Cambuur (0-3). "Dat lijkt er wel op", zei de aanvoerder. "Als we nog een paar keer alles geven, dan kunnen we er al zijn. We zullen zien.""
 
16-04-2023 19:36:43

"Trainer Slot ziet Paixão zich goed ontwikkelen bij Feyenoord | RTL Nieuws"

"Trainer Arne Slot vierde het derde doelpunt van Feyenoord tegen SC Cambuur alsof het de openingstreffer was. "Er zullen misschien mensen zijn die denken: wat maakt die man zich druk?" zei Slot na de zege van 3-0 in Leeuwarden. "We waren zo dominant en zo veel beter. En toch kan een tegentreffer een wedstrijd dan nog op de kop zetten. Na die 3-0 kon het bijna niet meer fout gaan.""
 
16-04-2023 19:36:42

"Bekijk de samenvatting van SC Cambuur - Feyenoord"

""
 
16-04-2023 19:36:12

"Feyenoord ruikt Coolsingel na makkelijke winst in Leeuwarden | RTL Nieuws"

"Feyenoord heeft ook de uitwedstrijd tegen SC Cambuur gewonnen. De koploper van de eredivisie klopte de hekkensluiter in Leeuwarden met 3-0 en kwam zo weer dichter bij de zestiende landstitel."
 
16-04-2023 19:02:57

"Feyenoord kan titelfeest voorzichtig plannen na simpele zege op Cambuur"

""
 
16-04-2023 19:01:07

"Ajax en AZ spelen avondwedstrijd • Simpele zege Feyenoord op Cambuur"

""
 
16-04-2023 19:00:23

"Feyenoord vergroot marge op Cambuur • Spanning in Premier League neemt toe"

""
 
16-04-2023 18:09:12

"Feyenoord begint met Paixao aan uitduel met SC Cambuur | RTL Nieuws"

"Igor Paixao begint met Feyenoord aan de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De Braziliaan krijgt de voorkeur boven Alireza Jahanbakhsh, die op de bank zit als het duel om 16.45 uur van start gaat."
 
16-04-2023 16:31:04

"Koploper Feyenoord 'waakzaam' voor duel met hekkensluiter Cambuur | RTL Nieuws"

"Koploper Feyenoord kan zondag in de competitiewedstrijd tegen hekkensluiter SC Cambuur beschikken over Lutsharel Geertruida. De verdediger, net terug van een hamstringblessure, kreeg donderdag in het met 1-0 gewonnen duel met AS Roma in de kwartfinales van de Europa League weer wat last van zijn bovenbeen. Volgens trainer Arne Slot is Geertruida zondag in Leeuwarden (aftrap 16.45 uur) gewoon inzetbaar."
 
14-04-2023 16:51:13