"Spierbundels poseren met hondjes: aandacht voor overvolle asielen | RTL Nieuws"

"Spierbundels poseren met hondjes: aandacht voor overvolle asielen | RTL Nieuws"

"Glimmende gespierde mannen met hondjes voor de tiende editie van de Amerikaanse Hunks and Hounds-kalender. Dat doen ze niet zomaar: met de kalender willen ze meer aandacht voor asielhonden. De dierenasielen zitten sinds de coronaperiode namelijk overvol."
 
14-12-2023 16:31:15

"Corona vormt nog steeds risico: 'Er wordt te weinig gewaarschuwd' | RTL Nieuws"

"Opnieuw is het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen met corona flink toegenomen. De aantallen van tijdens de pandemie zijn het allang niet meer, maar toch doen we er goed aan om corona serieus te blijven nemen, zeggen experts. We lopen nog steeds risico op het krijgen van langdurige klachten na corona. "Er wordt te weinig gewaarschuwd.""
 
13-12-2023 16:43:34

"De Onderzoeksraad schetst het beeld van een regering die met de beste bedoelingen van virusgolf naar virusgolf poldert "

"De coronacijfers lopen op, maar of lockdownregels als een avondklok of de mondkapplicht goed werken, weet het kabinet niet. En dat is een gemiste k..."
 
12-12-2023 15:12:29

"OVV keek naar avondklok, mondkapprotocol en vaccinatiestrategie: wat ging er mis bij tweede coronagolf? "

"Opnieuw presenteert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) woensdag een kritisch rapport over de Nederlandse corona-aanpak. Ditmaal wordt onder me..."
 
12-12-2023 14:41:23

"Prikdagen moeten de vaccinatiegraad voor infectieziekten op peil krijgen: ‘Ik wil mijn kinderen beschermen’ "

"De vaccinatiegraad van de Amsterdamse jeugd tegen ‘normale’ infectieziekten als de bof, mazelen en polio is tijdens de coronapandemie gedaald tot o..."
 
12-12-2023 14:39:34

"Kuipers verhoogt alarmniveau corona en roept kwetsbaren op herhaalprik te halen "

"Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) verhoogt het alarmniveau voor het coronavirus. Dat betekent niet per se dat er nieuwe maatregelen volgen. ..."
 
12-12-2023 14:38:38

"Grand Prix Zandvoort boekt miljoenenwinst, ondanks coronajaar | RTL Nieuws"

"De Grand Prix van Zandvoort heeft het verlies van coronajaar 2021 al ruimschoots goedgemaakt. Aanvankelijk klaagde het bedrijf dat het niet werd gecompenseerd voor de bezoekersbeperking in 2021, maar een jaar later bleken de geleden verliezen al ruimschoots ingelopen te zijn. Over de jaren 2021 en 2022 samen werd een winst van 9 miljoen euro in de boeken gezet."
 
11-12-2023 14:02:55

"“Ben er kapot van, al superveel geweend”: Populaire koffiebar Maona legt boeken neer | Kortrijk | hln.be"

"De populaire koffiebar Maona in de Lange Steenstraat in Kortrijk is failliet. Justine Verschoot legde de boeken neer. “De zaak draaide goed, tot de coronastorm ook ons trof. De crisis blijft maar duren, het ging echt niet meer. Ik ben er kapot van en weende al superveel. Ik ga de klanten zo missen.”"
 
11-12-2023 07:43:08

"Eén jaar geleden ging de horeca op slot: “Niemand had de ernst door. Iedereen was ervan overtuigd dat het maar tijdelijk zou zijn” | Mechelen | hln.be"

"Horeca-uitbaters in België trokken één jaar geleden om klokslag middernacht de deur van hun zaak achter zich dicht. Dit in de strijd tegen het oprukkende coronavirus. Oorspronkelijk voor drie weken, maar de verplichte sluiting werd uiteindelijk veel langer. Samen met jonge Mechelse horeca-uitbaters Hannelore Verschueren (39) van hotel Vé, Daniel Sidorov (23) van restaurant De Witten Vos en Sam Van Aken (34) van café Hanekeef blikken we terug op hun bewogen jaar."
 
11-12-2023 07:42:59

"OVERZICHT. Ziekenhuisopnames blijven stabiel, aantal besmettingen neemt verder toe | Binnenland | hln.be"

"Het aantal ziekenopnames blijft stabiel, maar het aantal besmettingen met het coronavirus neemt verder toe. Het zevendaags gemiddelde is gestegen met 7 procent in vergelijking met de week voordien. Dat blijkt uit voorlopige gegevens die deze ochtend op het dashboard van Sciensano zijn gepubliceerd."
 
11-12-2023 07:42:23

"Een nieuwe coronatest, maar wel een plezante: 1.000 studenten mogen in Hasselt fuiven zonder masker, maar wel met bier en beats | Binnenland | hln.be"

"Ook dit is een coronatest, maar wel een plezante: in april mogen 1.000 studenten fuiven in Hasselt, met bier en beats en zonder maskers en social distancing. Het doel? Nagaan of sneltesten betrouwbaar zijn en op welke manier ze praktisch kunnen worden ingezet bij grote organisaties. “Men beseft eindelijk dat wij een deel van de oplossing zijn, in plaats van het probleem”, klinkt het in de eventsector."
 
11-12-2023 07:42:21

"RECONSTRUCTIE. Zo ging 1 jaar geleden het land op slot: “Tandenborstels gaan halen en ‘s avonds nog gebeld naar An Lemmens en Dina Tersago” | 1 jaar corona | hln.be"

"Na de beslissing om cafés en restaurants te sluiten barsten lockdownfeestjes los. Het Crisiscentrum roept de hulp in van BV’s als An Lemmens en Dina Tersago, maar een dag later wordt de vrijheid gewoon over de grens in Nederland gevierd. Tot ook dat niet meer mag en ons land écht in lockdown gaat. “Zo’n ingrijpende maatregelen! Maar wat zorgde er voor de grootste discussie de dag nadien? Dat de kappers nog niet dicht waren. Toen wist ik: we hebben de bevolking mee.” Intussen vliegt het wc-papier de deur uit, ook in de Colruyt van Torhout. Wilmès verzekert ons: er is genoeg voor iedereen."
 
11-12-2023 07:42:04

"REPORTAGE. “Bang? Waarom? Na de kermis worden wij altijd ziek”: bericht uit Bütgenbach, de zwaarst getroffen coronagemeente van het land | Binnenland | hln.be"

"Een reeks dorpskermissen bespoedigde eind vorig jaar de verspreiding van het coronavirus in de Duitstalige gemeenschap. Bütgenbach ging met de hoofdprijs lopen: hoge besmettingscijfers en een flinke oversterfte. ‘De mensen dachten: wij zijn een buitenvolk, wir schaffen das.’"
 
11-12-2023 07:41:52

"Organisator Kevertreffen houdt virtueel alternatief dit weekend | Ninove | hln.be"

"Het kevertreffen kan al voor het tweede jaar niet doorgaan door de coronacrisis, maar organisator Frederic Peeters houdt dit weekend wel een virtueel alternatief."
 
11-12-2023 07:41:43

"Glabbeeks burgemeester niet mals voor hogere overheid in coronatijden | Glabbeek | hln.be"

"Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) is ronduit vernietigend over hoe de federale en Vlaamse regeringen de coronacrisis het afgelopen jaar hebben aangepakt en vooral over hoe zij omgingen met de lokale besturen. “Communicatie was er niet, of meestal te laat en vaak sprak hun communicatie elkaar tegen, maar wat wil je in een land met 9 ministers van volksgezondheid”, zegt hij."
 
11-12-2023 07:41:41

"Bedank je favoriete Oostendse ondernemer... Wie weet mag je er wel gratis shoppen | Oostende | hln.be"

"Het Economisch Huis lanceert de ‘Week van Ondernemend Oostende’. Zo wil het lokale ondernemers bedanken voor hun inzet, harde werk, originaliteit en flexibiliteit tijdens de afgelopen coronamaanden."
 
11-12-2023 07:41:33

"Vrijwilligers van ‘bezoekersteam’ informeren 70-plussers over coronavaccinatie | Middelkerke | hln.be"

"Zoveel mogelijk Middelkerkse senioren correct informeren over de coronavaccinatie. Dat is de doelstelling van het bezoekersteam dat iedere Middelkerkse 70-plusser persoonlijk bezoekt."
 
11-12-2023 07:41:17

"LIVE. Uitbraak van Britse variant in Vilvoordse school: 370 leerlingen en leerkrachten in quarantaine | Nieuws | hln.be"

"De Belgische coronacijfers blijven op een hoog plateau, biostatisticus Geert Molenberghs noemt het intussen “eerder een vals plat”. Het gemiddeld aantal besmettingen is opnieuw licht gestegen naar het hoogste niveau van dit jaar. Intussen komt de vaccinatiecampagne steeds meer op gang, nu ook de thuiswonende 85-plussers bijna aan de beurt zijn. Het AstraZenecavaccin blijft echter voor onrust zorgen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog."
 
11-12-2023 07:38:16

"Deurne verwelkomt kunstwerk ‘COVID-19’ van François van de Waeter | Deurne | hln.be"

"De Stalinsstraat in Deurne is een nieuw kunstwerk rijker. Vandaag werd het ‘COVID 19’-kunstwerk daar ingehuldigd. Het beeld is een creatie van Deurnenaar en beeldhouwer François van de Waeter (74), die hiermee naar het woelige coronajaar verwijst."
 
11-12-2023 07:38:09

"Onze gezondheid na één jaar corona: de thuiswerkers zijn er het slechtst aan toe | Binnenland | hln.be"

"Eén jaar coronacrisis heeft ons op vlak van gezondheid in kampen verdeeld: terwijl één op drie Belgen troost vond in zijn zetel en vooral comfort food naar binnen werkte, vond een ander derde net volop moed in sport en gezonde voeding. Vier vaststellingen."
 
11-12-2023 07:11:01

"Een UV-oven die microfoons ontsmet en een coronatest voor elke artiest: zo verloopt het backstage bij 24 UUR LIVE | Muziek | hln.be"

"Op het podium valt er tijdens 24 UUR LIVE natuurlijk het meeste te beleven, maar ook achter de schermen is het allesbehalve saai. Dat bewijst Niels Destadsbader himself wanneer hij de kijkers meeneemt voor een korte rondleiding backstage."
 
11-12-2023 07:08:17

"Nut van tracing-apps "nooit bewezen" | Binnenland | hln.be"

"Een goed contactonderzoek kan het aantal ziekenhuisopnames (voor Covid-19) met 27 tot 50 procent verminderen, verklaarde de medisch directeur van de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding, Wouter Arrazole de Oñate, vrijdag in de Kamer. Volgens hem is het nut van mobiele apps zoals "coronalert" nooit aangetoond."
 
11-12-2023 07:08:08

"Politie Regio Turnhout stelt in 1 jaar 1.941 corona-pv’s op | Turnhout | hln.be"

"Zaterdag 13 maart is het precies één jaar geleden dat de eerste lockdown in voege trad en de regering heel wat strenge en verregaande maatregelen afkondigde in het belang van de volksgezondheid. Het was de taak van de politie om er streng op toe te zien dat die maatregelen gerespecteerd worden. En dat is precies wat Politie Regio Turnhout heeft gedaan. De politiezone stelde tussen 13 maart 2020 en 8 maart 2021 maar liefst 1.941 corona-gerelateerde pv’s op."
 
11-12-2023 07:08:06

"Hof van Egmont zegt coronamiserie vaarwel met Grote Bubbeldag | Mechelen | hln.be"

"Geen coronabubbels vrijdag in het Hof van Egmont, wel glaasjes bubbels, ballonnen en bollen ijs. Het Mechelse woonzorgcentrum organiseerde een Grote Bubbeldag om de versoepelingen te vieren."
 
11-12-2023 07:07:42

"Hogeschool PXL leidt toekomstige studenten de weg op digitale infodag | Hasselt | hln.be"

"Wie zijn of haar studiekeuze nog niet heeft gemaakt of moeite heeft in tijden van corona, kan vanaf zaterdag 13 maart digitaal terecht bij de Hogeschool PXL. Toekomstige studenten en hun ouders zijn virtueel welkom tussen 10u en 14u om kennis te maken met het studieaanbod."
 
11-12-2023 07:06:43

"Coviduitbraak in familie Witsel: “Alsof ik drie wedstrijden na elkaar had gespeeld” | Rode Duivels | hln.be"

"Axel Witsel revalideert momenteel van een scheur in de achillespees. Maar alsof dat nog niet genoeg was, kreeg z'n familie ook een Coviduitbraak te verwerken. Corona hakte er stevig in bij Witsel, die een tijdlang koorts had en uitgeput was. Zijn moeder moest zelfs even op intensive care worden opgenomen. “Het was verschrikkelijk om te ervaren hoe groot de impact van het coronavirus kan zijn.”"
 
11-12-2023 07:03:17

"Atelier Jupe spint garen bij coronajaar: “Tijdens de lockdown sloeg iedereen aan het naaien” | Mechelen | hln.be"

"Van timing gesproken. Net op het ogenblik dat het land een jaar geleden in lockdown ging, lanceerden de zussen Petra (37) en Eva Spruyt (39) Atelier Jupe: een collectie stoffen en patronen om thuis mee aan de slag te gaan. De coronapandemie heeft veel ondernemingen zwaar getroffen, maar zij sponnen er net garen bij. Zopas lanceerden de zussen hun derde collectie."
 
11-12-2023 06:44:11

"VS, Australië, India en Japan bundelen krachten voor meer vaccins | Buitenland | hln.be"

"De Verenigde Staten, Australië, Japan en India bundelen hun krachten voor meer coronavaccins in Zuidoost-Azië. Op een virtuele top van de vier landen, de zogenoemde Quad, presenteerde de Amerikaanse president Joe Biden een gezamenlijk initiatief om de productie van Covid-19-vaccins in Zuidoost-Azië "drastisch" op te schroeven."
 
11-12-2023 06:43:26

"Veel besmettingen op Evergemse scholen: “Maar nog geen reden tot paniek” | Evergem | hln.be"

"De voorbije week zijn er heel wat coronabesmettingen vastgesteld op de verschillende scholen in Evergem. Van een uitbraak is nog geen sprake."
 
11-12-2023 06:41:58

"WHO geeft groen licht voor wereldwijde gebruik Johnson & Johnson-vaccin | Buitenland | hln.be"

"De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft het coronavaccin van Johnson & Johnson toegevoegd aan de lijst met veilige en effectieve vaccins tegen Covid-19. Daarmee keurt de gezondheidsorganisatie de entstof goed voor gebruik in alle landen en in het COVAX-programma, dat armere landen aan de nodige vaccins moet helpen."
 
11-12-2023 06:41:43