"VVD-top: Wiersma kan blijven, na twee keer excuses | RTL Nieuws"

"VVD-top: Wiersma kan blijven, na twee keer excuses | RTL Nieuws"

"VVD-fractievoorzitter Hermans en VVD-partijleider Rutte vinden dat Dennis Wiersma kan blijven als onderwijs-minister. Wiersma is de afgelopen weken in opspraak geraakt na verschillende publicaties over zijn gedrag. Hij was zeer fel tegen medewerkers en ging ‘als een razende tekeer’."
 
23-05-2023 17:02:51

"Premier Rutte: 'Dennis Wiersma kan aanblijven als minister' | RTL Nieuws"

"Dennis Wiersma is vanochtend aangeschoven bij de fractievergadering van de VVD om te praten over zijn korte lontje. Volgens fractievoorzitter Sophie Hermans was het 'een goed gesprek', waarin Wiersma meermaals excuses maakte voor zijn gedrag tijdens zijn Kamerlidmaatschap. Ook premier Rutte vindt nog altijd dat Wiersma kan aanblijven."
 
23-05-2023 16:42:15

"Wiersma: had graag eerder beseft dat ik soms te fel ben | RTL Nieuws"

"Niet alleen in zijn huidige functie als minister van Onderwijs, maar tijdens zijn hele loopbaan in politiek Den Haag barstte Dennis Wiersma regelmatig in woede uit tegenover zijn medewerkers, meldde NRC dit weekend. Medewerkers zouden regelmatig huilend over de gangen lopen, en het verloop onder zijn medewerkers is groot. Wiersma erkent de aantijgingen, maar vindt dat hij die nu voldoende oppakt. "Hoe vervelend ik het ook vind, hoe graag ik het besef ook eerder had gehad, ik werk nu aan mezelf en daar wil ik graag mee door.""
 
22-05-2023 15:12:27