"Proces gratie moet openbaar zijn voor iedereen | RTL Nieuws"

"Proces gratie moet openbaar zijn voor iedereen | RTL Nieuws"

"Een verhaal van weekblad 'Privé' domineerde woensdag het nieuws. In talkshows spraken ze erover en op de nieuwssites openden ze ermee. Frank Masmeijer (60) kreeg gratie van Koning Willem-Alexander (55), die een krabbel zette op verzoek van minister van Rechtsbescherming Franc Weerwind (57). De voormalig presentator bleek al ruim een maand op vrije voeten, terwijl hij nog 1,5 jaar celstraf moest uitzitten. Al snel was er ophef, iedereen had er een mening over, mede omdat er geen uitleg kwam. Het hele proces speelde zich af achter gesloten deuren, en dat moet veranderen."
 
21-07-2022 10:12:36

"Verbijstering bij voormalig tv-ster Masmeijer om rel plotse vrijlating: ‘Het gaat niet goed met hem’ | Instagram | AD.nl"

"Dat de voor drugshandel veroordeelde oud-televisiepresentator Frank Masmeijer gratie heeft gekregen, is wegens persoonlijke omstandigheden. Dat zei advocaat Geert-Jan Knoops woensdag in een videofragment in het tv-programma Renze. De plotse vrijlating van oud-televisiepresentator Frank Masmeijer (60) is uitgegroeid tot een rel waarbij alle partijen die betrokken waren bij de besluitvorming naar elkaar wijzen."
 
21-07-2022 06:38:15

"Raadsels rond gratie voor Frank Masmeijer: wat kan de minister ertoe bewogen hebben? "

"Frank Masmeijer weet niet waarom. Zijn advocaten Geert-Jan en Carry Knoops weten niet waarom. Het ministerie van justitie weet het wel, maar wil he..."
 
20-07-2022 21:33:35

"Thijs Zeeman verontwaardigd over vrijlating Frank Masmeijer: 'Hij kan alles maken' | RTL Nieuws"

"De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Oud-presentator Frank Masmeijer (60) is vrijgelaten uit de gevangenis door een besluit van koning Willem-Alexander (55). Frank, die het gratieverzoek zelf indiende, is uiteraard in zijn nopjes. Bij de Nationale Politie, de politiek en documentairemaker Thijs Zeeman (40) heerst vooral verontwaardiging over de gratie aan Frank. Helemaal nu wij er vanmiddag achter kwamen dat het Openbaar Ministerie tegen die gratie was."
 
20-07-2022 20:31:39

"Gratie voor veroordeelde Frank Masmeijer: zo gaat dat in zijn werk | RTL Nieuws"

"Frank Masmeijer is 'heel blij'. Ineens stond de oud-tv-presentator na acht jaar weer buiten de gevangenismuren. Masmeijer zat vast vanwege drugssmokkel maar kreeg gratie. Hoe werkt zoiets? En waarom is het verzoek ingewilligd?"
 
20-07-2022 15:33:03

"Plotse vrijlating oud-presentator Masmeijer leidt tot rel, OM was tégen gratie | Binnenland | AD.nl"

"Het Openbaar Ministerie heeft minister van Rechtsbescherming Franc Weerwind geadviseerd om géén gratie te verlenen aan Frank Masmeijer. Dat bevestigt een woordvoerder van het Ressortsparket tegen deze site. Waarom het OM een negatief advies heeft uitgebracht, wil de woordvoerder niet zeggen. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelde desondanks positief over het verzoek van Masmeijer, maar waarom blijft geheim. ,,De koning beslist.”"
 
20-07-2022 15:21:31

"Openbaar Ministerie adviseerde tegen gratie Masmeijer | RTL Nieuws"

"Het Openbaar Ministerie heeft minister Franc Weerwind geadviseerd om geen gratie te verlenen aan Frank Masmeijer. Dat melden goed ingevoerde bronnen aan RTL Boulevard. Het OM heeft dit inmiddels ook bevestigd. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, dat de minister ook adviseert over gratieverzoeken, zag echter geen reden om negatief te oordelen over de vrijlating van de voormalig presentator. De motivering van beide partijen is geheim, omdat het proces plaatsvindt achter gesloten deuren."
 
20-07-2022 14:14:48

"VVD stelt Kamervragen over gratieverlening Frank Masmeijer | RTL Nieuws"

"De VVD gaat Kamervragen stellen over oud-presentator Frank Masmeijer (60) die eerder vrij is gekomen uit de gevangenis, omdat hij gratie heeft gekregen van koning Willem-Alexander (55). De vragen komen van VVD-Kamerlid Ulysse Ellian en zijn gericht tot Franc Weerwind, de minister van Rechtsbescherming."
 
20-07-2022 10:13:40

"Oud-presentator Frank Masmeijer (60) onverwacht op vrije voeten: ‘Dit is echt heel zeldzaam’ | Binnenland | AD.nl"

"Oud-presentator Frank Masmeijer (60) is tot zijn eigen verbazing eerder vrijgekomen uit de gevangenis nadat koning Willem-Alexander hem gratie had verleend, bevestigt zijn advocaat Geert-Jan Knoops. De koning deed dit volgens de raadsman op verzoek van een speciaal aangestelde rechter en van de minister van Rechtsbescherming, Franc Weerwind."
 
20-07-2022 09:15:23

"Oud-presentator Frank Masmeijer eerder vrij na gratie koning"

""
 
20-07-2022 08:16:59

"Oud-presentator Frank Masmeijer eerder vrij na gratieverlening"

""
 
20-07-2022 07:50:42

"Oud-presentator Frank Masmeijer op vrije voeten na gratie van de koning | Binnenland | AD.nl"

"Oud-presentator Frank Masmeijer (60) is tot zijn eigen verbazing eerder vrijgekomen uit de gevangenis door een besluit van koning Willem-Alexander. Zelf dacht Masmeijer dat hij nog minstens anderhalf jaar vast zou zitten, nadat hij in België was veroordeeld voor zijn aandeel in een grootscheepse cocaïnesmokkelzaak."
 
20-07-2022 05:19:52