"'Karbaat pionierde met zaad, maar mannen kunnen dit nog steeds doen' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"'Karbaat pionierde met zaad, maar mannen kunnen dit nog steeds doen' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Een vruchtbaarheidsarts die met zaad sjoemelt, vrouwen op de behandeltafel intimideert en bevriende donoren, mét genetische afwijkingen, wel honderden kinderen laat verwekken: het verhaal van Jan Karbaat blijft verbijsteren. Vanaf maandag 1 maart is de driedelige documentaireserie Het zaad van Karbaat te zien. NU.nl sprak de maker, Miriam Guttmann."
 
27-02-2021 06:57:45

"Vrouwen beschuldigen spermasjoemelaar Karbaat van misbruik in nieuwe docu | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat sjoemelde niet alleen met zaad, maar misbruikte en intimideerde ook vrouwen op de behandeltafel. Dat vertellen oud-cliënten in de nieuwe driedelige documentaireserie Het zaad van Karbaat, die vanaf maandag te zien is."
 
27-02-2021 06:27:47

"Omstreden spermadokter misbruikte patiënten: ‘Je krijgt een héél mooi kind, zei hij, nu snap ik waarom’ | Instagram | AD.nl"

"Jan Karbaat, de arts die met zijn eigen sperma vrouwen insemineerde en tientallen donorkinderen verwekte, maakte zich ook schuldig aan seksueel misbruik. Meerdere vrouwen zeggen aangerand en soms bijna verkracht te zijn. Ook maakte hij seksueel getinte opmerkingen. Dat verklaren ze in de driedelige documentaire ‘Het Zaad van Karbaat’, die vanaf maandag wordt uitgezonden."
 
27-02-2021 03:41:23

"Verbijsteringwekkende documentaireserie over ‘sjoemelarts’ Jan Karbaat, die bijna zeventig kinderen verwekte | De Volkskrant"

"Charmant, bevlogen, zakelijk en – laten we er niet omheen draaien – ook een viezerik. Dat beeld komt naar voren in de driedelige documentaire Het z..."
 
26-02-2021 18:36:40