"Alle stukken op tafel, goed idee? ‘Onderhandelen in openbaarheid gaat niet’ | Blunder formatie | AD.nl"

"Alle stukken op tafel, goed idee? ‘Onderhandelen in openbaarheid gaat niet’ | Blunder formatie | AD.nl"

"Álle formatiestukken op tafel. Dat is wat er vandaag gebeurde, naar aanleiding van de discussie over die ene zin in de papieren van voormalig verkenner Kajsa Ollongren: ‘Positie Omtzigt: functie elders'. Voor het eerst kreeg iedereen een inkijkje in alles wat er besproken was tijdens de onderhandelingen. Mooi, die transparantie, of heeft beslotenheid ook een nut?"
 
01-04-2021 17:53:25

"Alle stukken op tafel, goed idee? ‘Onderhandelen in openbaarheid gaat niet’ | Blunder formatie | AD.nl"

"Álle formatiestukken op tafel. Dat is wat er vandaag gebeurde, naar aanleiding van de discussie over die ene zin in de papieren van voormalig verkenner Kajsa Ollongren: ‘Positie Omtzigt: functie elders'. Voor het eerst kreeg iedereen een inkijkje in alles wat er besproken was tijdens de onderhandelingen. Mooi, die transparantie, of heeft beslotenheid ook een nut?"
 
01-04-2021 17:53:24

"LIVE | Opnieuw chaos rond debat verkenningsblunder: uitstel tot 13.30 uur | Blunder formatie | AD.nl"

"Met een dag vertraging begint de Tweede Kamer vanmiddag aan het debat over de uitgelekte formatienotitie van oud-verkenner Kajsa Ollongren. Dat debat krijgt een nieuwe dynamiek nu het antwoord op de vraag wie de naam van CDA-Kamerlid Pieter Omzigt noemde al beantwoord blijkt: dat was VVD-leider Mark Rutte, zo blijkt uit de vanochtend vrijgegeven gespreksverslagen. Mis niks van het debat met de livestream en ons liveblog onderaan dit artikel."
 
01-04-2021 13:03:51

"Rutte opperde andere functie voor CDA-Kamerlid Omtzigt: 'Minister maken' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"VVD-leider Mark Rutte heeft tijdens zijn gesprek met de oud-verkenners Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) geopperd om CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt een ministerpost aan te bieden, mocht het CDA deelnemen aan een nieuw kabinet. Dat staat te lezen in de gespreksverslagen die donderdag zijn vrijgegeven."
 
01-04-2021 12:20:37

"Ollongren vertelde chauffeur pas tijdens rit over positieve coronatest | RTL Nieuws"

"Voormalig verkenner Kajsa Ollongren vertelde de chauffeur van haar dienstauto vorige week donderdag pas tijdens de rit dat ze positief was getest op corona. Kort daarvoor verliet ze het Binnenhof, nadat ze de uitslag van de test had gehoord."
 
01-04-2021 12:20:37

"Kijk mee: debat in de Tweede Kamer over uitgelekte notities formatie | RTL Nieuws"

"In de Tweede Kamer worden oud-verkenners Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma vandaag aan de tand gevoeld over de mislukte formatieverkenning. De verkenning eindigde vorige week abrupt nadat de notities van de verkenners door een blunder van Ollongren naar buiten kwamen."
 
01-04-2021 11:19:10

"Kamer debatteert met Jorritsma en Ollongren na mislukte verkenning | RTL Nieuws"

"In de Tweede Kamer worden oud-verkenners Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma vandaag aan de tand gevoeld over de mislukte formatieverkenning. Volg het debat in dit liveblog."
 
01-04-2021 11:19:09

"Ollongren vertelde chauffeur pas tijdens rit over positieve test | Politiek | AD.nl"

"Voormalig verkenner en demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren vertelde haar chauffeur pas tijdens de rit in de dienstauto dat zij corona had. Dat staat in antwoorden op schriftelijke vragen van kamerlid Bart van Kent (SP)."
 
01-04-2021 11:19:08

"LIVE | Kamer na chaos en uitstel alsnog in debat over verkenningsblunder | Blunder formatie | AD.nl"

"Met een dag vertraging begint de Tweede Kamer zo aan het debat over de uitgelekte formatienotitie van oud-verkenner Kajsa Ollongren. Gisteren zou dat debat al plaatsvinden, maar ontaarde de dag in totale chaos. De Kamer vroeg alle formatiestukken op, maar die worden pas vanochtend vrijgegeven. Mis niks van het debat met de livestream en ons liveblog onderaan dit artikel."
 
01-04-2021 10:37:58

"‘Ik was verbaasd dat de verkenners zich bij ‘functie elders’ voor Omtzigt ook baseerden op mijn artikel’ | De Volkskrant"

"Wie wenste CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt een ‘functie elders’ toe? De opgestapte verkenners Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD) baseer..."
 
31-03-2021 21:41:47

"Debat over mislukte verkenning uitgesteld naar morgen, documenten niet op tijd | RTL Nieuws"

"De Tweede Kamer gaat vanavond niet meer in debat over de mislukte formatieverkenning door Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66). Documenten waar de fracties om hadden gevraagd, zijn niet op tijd aangeleverd. Het debat wordt morgen gehouden."
 
31-03-2021 20:10:36

"Dit staat in de geheime formatie-stukken: stabiliteit CDA-fractie stond ter discussie | Instagram | AD.nl"

"Niet alleen de positie Omtzigt, maar de ‘stabiliteit’ van de CDA-fractie stond ter discussie voor de verkenners. Dat blijkt uit de vertrouwelijke verslagen van de voormalige verkenners in de formatie, Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD) die op verzoek van de Tweede Kamer zijn vrijgegeven."
 
31-03-2021 18:14:50

"LIVE | Kamerdebat over Haagse whodunit: Wie wilde Omtzigt een ‘functie elders’ bezorgen? | Blunder formatie | AD.nl"

"Was het VVD-leider en premier Mark Rutte, D66-leider en minister Sigrid Kaag of waren het toch de verkenners Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66)? De Tweede Kamer zal vanmiddag optreden als detective om erachter te komen wie verantwoordelijk was voor de tekst op de ‘Ollongren-notitie’. Mis niks met onze livestream en ons liveblog onderaan dit artikel."
 
31-03-2021 15:49:37

"Ollongren kan aanwezig zijn bij debat over verkenning na negatieve coronatest | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Oud-verkenner Kajsa Ollongren (D66) kan woensdag aanwezig zijn bij het debat in de Tweede Kamer over de mislukte eerste verkenning. Ze testte woensdag negatief op het coronavirus, meldt haar politiek assistent."
 
31-03-2021 09:37:41

"‘Bedoelt u net als Kajsa Ollongren? En net als Bilal Wahib?’ | Het Parool "

"‘Wil je me nog wat vragen?” De jongen van 17 kijkt me vertwijfeld aan. Vandaag zijn we samengebracht in het kader van een maatschappelijk gesprek t..."
 
31-03-2021 00:16:17

"Hoe kijken zwevende kiezers naar de Ollongrenblunder? ‘Rutte heeft dictatoriale trekjes gekregen’ | De Volkskrant"

"In de Tweede Kamer geven oud-verkenners Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD) woensdag uitleg over het inkijkje in hun gespreksnotitie..."
 
30-03-2021 20:01:50

"Voor wie niet van gisteren is: 17 doezoe voor het ontbloten van een jongeheer | De Volkskrant"

"Er hebben heel wat mensen op Kajsa Ollongren gevloekt, maar mij bood ze in een lastige week juist een beetje troost – het soort troost dat eigenlij..."
 
30-03-2021 19:07:26

"Gelekte memo: Vertrouwen CDA staat op het spel in spannend 'whodunitdebat' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"De suggestie van de opgestapte verkenners Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD) om het gekozen CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt een 'positie elders' te geven, wekte woede bij de christendemocraten en legt een bom onder de verdere onderhandelingen. Is het vertrouwen nog te herstellen?"
 
30-03-2021 17:06:14

"Schuldbekentenis van Jorritsma en Ollongren neemt onrust op Binnenhof nog niet weg | De Volkskrant"

"Oud-verkenners Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD) nemen de schuld op zich voor de per ongeluk geopenbaarde notitie waarin wordt ger..."
 
29-03-2021 21:07:50

"Oppositiepartijen ontevreden over schuldbekentenis van Jorritsma en Ollongren | De Volkskrant"

"Oppositiepartijen zijn niet tevreden over de brief van oud-verkenners Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD), waarin zij schuld bekenne..."
 
29-03-2021 19:05:19

"Schip in Suezkanaal eindelijk los | Excuses Ollongren en Jorritsma | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Dit is de Dit wordt het nieuws-podcast. In de middageditie praten we je kort bij over het belangrijkste nieuws, met maandag: containerschip in Suezkanaal eindelijk los, aanhoudingen op Urk en oud-verkenners Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma maken excuses."
 
29-03-2021 18:15:58

"Jorritsma en Ollongren nemen schuld op zich voor pijnlijk memo | De Volkskrant"

"Oud-verkenners Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD) nemen de schuld op zich voor het pijnlijke verkenningsmemo dat vorige week uitlek..."
 
29-03-2021 17:16:20

"Oud-verkenners nemen volledige verantwoordelijkheid voor 'Omtzigt-memo' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"De voormalige formatieverkenners Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) hebben maandag in een brief aan de Tweede Kamer de volle verantwoordelijkheid genomen en hun excuses aangeboden voor de kwestie rond de omstreden memo waarmee Ollongren werd gefotografeerd."
 
29-03-2021 16:08:51

"De formatieblunder neemt een nieuwe wending"

"De formatieblunder neemt een nieuwe wending. Omstreden passages als die over 'functie elders’ voor CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt berusten op 'berichten in de media' en dingen die de oud-verkenners ‘zagen en voelden’. Dat melden de verkenners Tamara van Ark en Wouter Koolmees na hun gesprek met voorgangers Annemarie Jorritsma en Kajsa Ollongren."
 
29-03-2021 00:36:42

"Verkenningschaos geeft demissionaire ministers ongekende dubbelrol | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"De abrupt onderbroken verkenning van de kabinetsformatie leidt tot een nooit eerder vertoonde politieke situatie. Naar verwachting vindt komende woensdag een uniek debat plaats met de opgestapte verkenners. Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) moeten zich verantwoorden voor omstreden informatie die per ongeluk uitlekte. Ze staan tijdens het debat tegenover de andere spelers in de verkenning, die dan Kamerleden zijn."
 
28-03-2021 09:20:38

"Moet koning Willem-Alexander een nóg belangrijkere rol krijgen? | RTL Nieuws"

"Het is een flinke puinhoop in Den Haag door de blunder van Kajsa Ollongren (53). De minister liet zich fotograferen met geheime documenten. De vraag is: had dit allemaal voorkomen kunnen worden als koning Willem-Alexander (53), net als zijn moeder vroeger, de touwtjes rondom de formatie in handen zou hebben gehad?"
 
27-03-2021 20:14:22

"Kamer eist uitleg over ‘enorme zooi’, maar de schade is al aangericht | Deze verhalen mag je niet missen | AD.nl"

"De herstart van de pre-formatie ligt stil na de blunder met de gefotogradeerde notitie van Kajsa Ollongren. De Tweede Kamer wil eerst een debat met de voormalige verkenners, voorzitter Arib eist een verslag: ,,Het is een zootje.’’"
 
26-03-2021 22:40:44

"Verkenners: notitie gebaseerd op ‘mediaberichten’ en dingen die ‘gezien en gevoeld’ werden | Politiek | AD.nl"

"De formatieblunder neemt een nieuwe wending. Omstreden passages als die over 'functie elders’ voor CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt berusten op 'berichten in de media' en dingen die de oud-verkenners ‘zien en voelen’. Dat melden de verkenners Tamara van Ark en Wouter Koolmees na hun gesprek met voorgangers Annemarie Jorritsma en Kajsa Ollongren."
 
26-03-2021 21:01:25

"Kamer eist uitleg over ‘enorme zooi’, maar de schade is al aangericht | Politiek | AD.nl"

"De herstart van de pre-formatie ligt stil na de blunder met de gefotogradeerde notitie van Kajsa Ollongren. De Tweede Kamer wil eerst een debat met de voormalige verkenners, voorzitter Arib eist een verslag: ,,Het is een zootje.’’"
 
26-03-2021 20:32:29

"Verkenners willen net als meerdere partijleden pas na debat verder | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"De verkenningsgesprekken in de formatie gaan pas verder na een debat woensdag met de inmiddels oud-verkenners Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma. Dat zegt de nieuwe verkenner Wouter Koolmees vrijdag."
 
26-03-2021 19:06:30