"Kristian werd door tv-programma Spoorloos herenigd met verkeerde familie | RTL Nieuws"

"Kristian werd door tv-programma Spoorloos herenigd met verkeerde familie | RTL Nieuws"

"Om zijn biologische familie te vinden, deed Kristian van der Mark in 2003 mee aan Spoorloos. Het tv-programma vond zijn halfbroer in Colombia. Jaren later blijkt daar niets van te kloppen, ontdekte misdaadjournalist Kees van der Spek. Kristian vond uiteindelijk door een eigen zoektocht zijn biologische moeder. "Al die jaren dat ik haar had kunnen vinden, heb ik haar misgelopen.""
 
11-10-2022 02:34:51

"Kees legt pijnlijke fouten Spoorloos bloot: ‘Vreselijk voor de geadopteerde kinderen’ | RTL Nieuws"

"Het zou je maar overkomen: vind je via het programma 'Spoorloos' éindelijk je biologische familie, blijkt het achteraf helemaal niet je familie te zijn. Het overkwam Kristian en waarschijnlijk ook Barbara: de twee reizen in het programma 'Opgelicht' met Kees van der Spek naar Colombia en ontdekken daar dat het programma flinke fouten heeft gemaakt. In 'Jinek' vertelt Kees uitgebreid over deze bizarre ontdekking."
 
11-10-2022 00:39:57

"Kees van der Spek legt Spoorloos op het hakblok: ‘Deelnemers aan verkeerde familie gekoppeld’ | Show | AD.nl"

"De KRO-NCRV heeft de afgelopen dagen contact opgenomen met deelnemers van het programma Spoorloos die in het verleden in Colombia via een specifieke tussenpersoon biologische ouders hebben gevonden. Dat heeft de omroep vanavond laten weten in reactie op de aankondiging van een aflevering van het RTL-programma Oplichters aangepakt die dinsdag te zien is."
 
10-10-2022 22:02:54

"Kees ziet docu Lazy Duck als 'goede les' en 'horrorfilm' | RTL Nieuws"

"De documentaire 'Lazy Duck' geeft een kijkje achter de schermen bij een opmerkelijke rechtszaak. Peter Putker (67) komt na de zeilbootmoord op zijn vrouw Durdana in 2015 in een bizarre achtbaan terecht. De Colombianen beschuldigen Peter ervan dat hij zijn vrouw zélf heeft vermoord... Misdaadjournalist Kees van der Spek (58) is diep onder de indruk van wat hij in 'Lazy Duck' ziet."
 
09-10-2022 20:17:33