"Het grote afstrepen is begonnen: wie wil met wie regeren? | De Volkskrant"

"Het grote afstrepen is begonnen: wie wil met wie regeren? | De Volkskrant"

"Informateur Mariëtte Hamer kan beginnen met het afstrepen van partijen die niet willen meedoen in een nieuwe regering met de VVD van Mark Rutte. Ei..."
 
31-05-2021 16:21:19

"LIVE | Nederland Europese middenmoter bij vaccinaties, 1979 en 1980 aan de beurt voor prik | Binnenland | AD.nl"

"Wie geboren is in 1979 of 1980 kan vanaf vandaag een prikafspraak maken bij de GGD. Later deze week volgt de uitnodiging per post. Deze groep krijgt het vaccin van Pfizer/BioNTech of dat van Moderna. Premier Mark Rutte heeft vandaag zijn coronavaccinatie ontvangen. Rutte werd geprikt met het Janssen-vaccin. ‘Vaccineren is de weg uit deze crisis’, schrijft hij bij een foto op Twitter. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog."
 
31-05-2021 13:31:50

"LIVE | 1979 en 1980 aan de beurt voor prik, premier Rutte ingeënt met vaccin van Janssen | Binnenland | AD.nl"

"Premier Mark Rutte heeft vandaag zijn coronavaccinatie ontvangen. Rutte werd geprikt met het Janssen-vaccin. ‘Vaccineren is de weg uit deze crisis’, schrijft hij bij een foto op Twitter. Suriname wacht met smart op de hulp Nederlandse medici. Eind deze week zal een eerste team van intensive care-dokters, zaalartsen en verpleegkundigen uit Nederland in Suriname arriveren. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog."
 
31-05-2021 12:40:35

"LIVE | Premier Rutte ingeënt met vaccin van Janssen, India voert productie AstraZeneca op | Binnenland | AD.nl"

"Premier Mark Rutte heeft vandaag zijn coronavaccinatie ontvangen. Rutte werd geprikt met het Janssen-vaccin. ‘Vaccineren is de weg uit deze crisis’, schrijft hij bij een foto op Twitter. Suriname wacht met smart op de hulp Nederlandse medici. Eind deze week zal een eerste team van intensive care-dokters, zaalartsen en verpleegkundigen uit Nederland in Suriname arriveren. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog."
 
31-05-2021 11:38:55

"Ook Mark Rutte heeft vaccinatie gehaald en deelt prikmoment | RTL Nieuws"

"Toch een mooie mijlpaal: Mark Rutte (54) heeft z'n coronavaccinatie erop zitten. Op Instagram deelt de demissionair minister-president het moment waarop hij het vaccin krijgt toegediend, waarmee hij naar eigen zeggen weer een stap dichterbij het einde van de crisis is gekomen."
 
31-05-2021 10:30:29

"Demissionair premier Mark Rutte ingeënt tegen coronavirus | RTL Nieuws"

"Mark Rutte is ingeënt tegen het coronavirus. Dat schrijft de demissionair premier op Twitter, vergezeld van een foto van het moment van de prik."
 
31-05-2021 10:28:57

"LIVE | Premier Rutte ingeënt met vaccin van Janssen, Europees Parlement wil corona-enquête | Binnenland | AD.nl"

"Premier Mark Rutte heeft vandaag zijn coronavaccinatie ontvangen. Rutte werd geprikt met het Janssen-vaccin. ‘Vaccineren is de weg uit deze crisis’, schrijft hij bij een foto op Twitter. Suriname wacht met smart op de hulp Nederlandse medici. Eind deze week zal een eerste team van intensive care-dokters, zaalartsen en verpleegkundigen uit Nederland in Suriname arriveren. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog."
 
31-05-2021 10:14:06

"OMT-voorzitter Van Dissel noemt vierde coronagolf onwaarschijnlijk: 'Maar we zijn er nog niet’ | Binnenland | AD.nl"

"Nederland lijkt langzaam maar zeker uit de coronacrisis te klimmen. Demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair zorgminister Hugo de Jonge kondigden gisteren nieuwe versoepelingen aan, die vanaf 5 juni ingaan. Jaap van Dissel, voorzitter van het Outbreak Management Team (OMT), acht een vierde golf onwaarschijnlijk. ,,Maar we moeten niet denken dat we er al zijn", zegt hij tegen NRC."
 
29-05-2021 16:41:47

"Van Lienden probeerde via Omtzigt nog een megaorder voor mondkapjes binnen te slepen | Binnenland | AD.nl"

"Sywert van Lienden heeft via Pieter Omtzigt geprobeerd om een extra megaorder voor mondkapjes binnen te slepen. Het CDA-Kamerlid gaf de aanbieding van zijn partijgenoot door aan premier Mark Rutte. Van Lienden meldde niet dat hij toen al commerciële belangen had via een eigen bedrijf."
 
29-05-2021 14:15:38

"Rutte over versoepelingen: 'Dit is het einde van de lockdown' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Demissionair premier Mark Rutte kondigde vrijdagavond het einde van de lockdown aan. Tijdens de coronapersconferentie zei Rutte dat "bijna alle locaties" weer open mogen."
 
29-05-2021 02:16:27

"‘Meer doen met minder geld’ is quatsch gebleken, ontsproten aan het koortsige brein van mannen met spreadsheets | De Volkskrant"

"‘Meer doen voor minder geld’: het stond er echt, op pagina 41 van het regeerakkoord van Mark Ruttes tweede kabinet. Het waren de tijden van volle v..."
 
28-05-2021 22:38:08

"Stel hier je vragen over de nieuwe versoepelingen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) hebben vrijdagavond tijdens de persconferentie nieuwe versoepelingen bekendgemaakt. Stel op reactieplatform NUjij al jouw prangende vragen over wat op de persconferentie besproken is."
 
28-05-2021 21:24:12

"Sporten zonder afstand houden vanaf 5 juni voor grootste deel weer mogelijk | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Alle volwassenen in Nederland mogen vanaf 5 juni weer voor het grootste deel sporten zonder 1,5 meter afstand te houden. Het gaat om sporten - in groepen van maximaal vijftig personen - waarbij het normaal gesproken niet mogelijk is om afstand te houden. Dat heeft premier Mark Rutte vrijdag bekendgemaakt op de persconferentie."
 
28-05-2021 21:21:37

"Musea en de horeca binnen open: dit zijn de versoepelingen vanaf 5 juni | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Stap 3 van het heropeningsplan gaat vanaf 5 juni in, maakten demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdagavond bekend. Dit is wat er vanaf zaterdag 5 juni weer mag:"
 
28-05-2021 21:20:44

"Dit zijn de versoepelingen die per 5 juni ingaan"

"Tijdens de persconferentie hebben Mark Rutte en Hugo de Jonge de vervroegde versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. De versoepelingen gaan per zaterdag 5 juni in."
 
28-05-2021 20:47:23

"Kijk hier naar de persconferentie over de versoepeling van coronamaatregelen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Het demissionaire kabinet kondigt vrijdagavond versoepelingen aan. In een coronapersconferentie maken demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) bekend welke coronamaatregelen worden versoepeld. Het kabinet laat de teugels eerder dan verwacht vieren, omdat er een snelle daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen is ingezet."
 
28-05-2021 20:23:01

"Jeugd mag weer wedstrijden tegen andere clubs spelen | RTL Nieuws"

"Jeugd tot en met 17 jaar mag vanaf 5 juni weer wedstrijden tegen andere clubs spelen. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte vrijdagavond bekendgemaakt op een coronapersconferentie."
 
28-05-2021 20:19:27

"Rutte tegen oppositieleider Belarus: ‘Ik hoop je snel te bezoeken in Minsk’ | Politiek | AD.nl"

"Premier Mark Rutte ‘belooft’ snel een tegenbezoek te brengen aan Svetlana Tichanovskaja. ,,Ik hoop dat dat ooit in Minsk zal zijn’’, zei Rutte na een gesprek met de Belarussische oppositieleider. Tichanovskaja verblijft nu in ballingschap in de Litouwse hoofdstad Vilnius, maar Rutte zei ‘zeker te weten’ dat hij op een dag in de hoofdstad van Belarus bij haar op bezoek kan."
 
28-05-2021 19:21:18

"Hamer ziet nog geen ‘logische coalitie’: vanaf maandag ‘verdiepende gesprekken’ met partijen | Politiek | AD.nl"

"Informateur Mariëtte Hamer praat maandag verder met premier Mark Rutte en D66-leider Sigrid Kaag over de vorming van een nieuw kabinet. Hamer ziet op dit moment nog geen ‘logische coalitie’ van partijen. ,,Ik ben van plan om mijn derde oog aan te zetten.’’"
 
28-05-2021 18:25:52

"Rutte over sancties Belarus: 'Moeten regime in portemonnee raken' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) hebben vrijdagmiddag de Belarussische oppositieleider Svetlana Tikhanovskaya ontvangen in Den Haag. Het drietal sprak onder meer over sancties tegen het Belarussische regime."
 
28-05-2021 15:04:48

"Oppositieleider Belarus: 'Blij met steun van Nederland'"

"De Belarussische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja had vrijdagmiddag een ontmoeting met demissionair premier Mark Rutte en minister Sigrid Kaag. Ze hoopt dat landen samenwerken om het regime van Loekasjenko een halt toe te roepen."
 
28-05-2021 14:39:11

"Wat is de VVD nog zonder Mark Rutte? ‘Als die man onder de tram komt, is de partij gewoon weg’ | De Volkskrant"

"Na vijftien jaar Rutte lijkt de VVD in niets meer op de open debatpartij die ze ooit was. Ook binnen de eigen gelederen leidt dat tot groeiende zor..."
 
28-05-2021 14:12:47

"Vanavond persconferentie: dit mag vanaf 5 juni hopelijk weer | RTL Nieuws"

"Demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge geven vanavond om 19.00 uur een persconferentie over versoepelingen van de coronamaatregelen per 5 juni. "Alle seinen staan op groen", zei De Jonge eerder deze week. Maar wat er precies weer mag? Dat weten we pas vanavond."
 
28-05-2021 05:37:31

"De Jonge: 5 juni nieuwe ronde coronaversoepelingen | RTL Nieuws"

"Demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge geven vrijdag om 19.00 uur een persconferentie over versoepelingen van de coronamaatregelen per 5 juni. Als het kabinet dat besluit vrijdag formeel neemt, kunnen restaurants en musea volgende week zaterdag weer open. Ook mogen er weer meer mensen thuis worden ontvangen, namelijk 4 personen."
 
26-05-2021 16:44:07

"Corona op retour: Europa optimistisch de zomer in | Buitenland | AD.nl"

"Het coronavirus is in heel Europa duidelijk op zijn retour, voornamelijk dankzij de steeds snellere vaccinatiecampagnes. Dat maakt dat Europa optimistisch de zomer in gaat. Premier Mark Rutte en Commissievoorzitter Ursula von der Leyen zeiden dat los van elkaar na afloop van een tweedaagse top – de eerste sinds lang met fysieke aanwezigheid van de leiders – in Brussel."
 
25-05-2021 19:00:14

"Belarus op het strafbankje, maar werken sancties wel? | RTL Nieuws"

"De EU is er 'helemaal klaar mee', in de woorden van Mark Rutte. De Europese leiders nemen het initiatief tot nog maar eens een paar sancties voor Belarus. Het doel is helder: zorgen dat het land zich anders gaat gedragen. Beter. Maar werken sancties wel?"
 
25-05-2021 18:48:44

"Belarus op het strafbankje, maar werken sancties wel? | RTL Nieuws"

"De EU is er 'helemaal klaar mee', in de woorden van Mark Rutte. De Europese leiders nemen het initiatief tot nog maar eens een paar sancties voor Belarus. Het doel is helder: zorgen dat het land zich anders gaat gedragen. Beter. Maar werken sancties wel?"
 
25-05-2021 18:48:41

"EU-leiders nemen harde maatregelen tegen Belarus, Rutte spreekt vrijdag met oppositieleider | Instagram | AD.nl"

"KLM stopt voorlopig met vliegen over Belarus. Dat meldde de luchtvaartmaatschappij, die zich daarmee gevoelig toont voor de oproep van premier Mark Rutte maandagavond. Rutte deed zijn oproep vanwege de gedwongen landing van een RyanAir-vlucht en de arrestatie van een oppositieleider die aan boord was van dat toestel. Europese staats- en regeringsleiders zijn vastberaden om Minsk keihard af te straffen voor wat ze zien als ‘staatsterreur tegen Europa’."
 
25-05-2021 14:12:13

"Rutte ziet eensgezindheid binnen EU over aanpak Belarus na vliegtuigkaping | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"De EU-leiders zijn "echt helemaal klaar" met het Belarussische regime, zegt demissionair premier Mark Rutte in de nacht van maandag op dinsdag. Daardoor waren ze het volgens hem "ongekend snel" eens over een gezamenlijk optreden tegen Minsk."
 
25-05-2021 12:10:28

"EU is 'helemaal klaar' met Belarussisch regime, wat speelt er in het land? | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"EU-leiders zijn "echt helemaal klaar" met het Belarussische regime, zei demissionair premier Mark Rutte maandagavond. Het is niet de eerste keer dat de EU het Oost-Europese land sancties oplegt. Wat is er aan de hand in Belarus? En waarom wordt de Belarussische president Alexander Lukashenko ook wel gezien als 'de laatste dictator van Europa'?"
 
25-05-2021 11:38:06