"Wilders: Klimaatplannen zijn duur, dan kan je straks niet meer naar McDonald's | Politiek | AD.nl"

"Wilders: Klimaatplannen zijn duur, dan kan je straks niet meer naar McDonald's | Politiek | AD.nl"

"Mark Rutte (VVD) zou graag voor een dag een Duitse herder willen zijn, het is staatsgeheim wat Geert Wilders (PVV) in zijn haar smeert, en Sigrid Kaag (D66) zou graag van Scheveningen naar Spanje lopen. De lijsttrekkers van de zes grootste partijen lieten zich vanavond tijdens de verkiezingsuitzending van het Jeugdjournaal van een hele andere kant zien. Natuurlijk ging het naast een hoop lachen ook over de inhoud."
 
14-03-2021 22:02:26

"Rutte is populair, maar veel Nederlanders morren | De Tijd"

"13 miljoen Nederlanders mogen woensdag naar de stembus. En die zijn Mark Rutte allesbehalve beu. Zijn liberale VVD vlamt in de peilingen. Is de kous daarmee af? De Tijd trok naar Eindhoven. Een stad met een Silicon Valley, gedupeerden in de toeslagenaffaire en ideologische busritten. ‘Door Rutte zijn besparingen hebben we te weinig ziekenhuisbedden.'"
 
14-03-2021 20:17:24

"Politieke midden staat onder druk, ook de VVD heeft alle reden om zenuwachtig te zijn | Onder Politici | AD.nl"

"Politiek verslaggever Hans van Soest bespreekt in de rubriek Onder Politici elke week wat er speelt in Den Haag. Deze week: waarom Mark Rutte nog niet achterover kan leunen."
 
14-03-2021 17:19:25

"Kiezer, maak een eind aan tien jaar ruttocratie | De Volkskrant"

"VVD-leider Mark Rutte komt al tien jaar op voor de zakkenvullers, graaiers en belastingontwijkers, meent Thomas von der Dunk. Wanneer zien de ‘hard..."
 
14-03-2021 11:05:55

"Mark Rutte (VVD): Geen visie, wel macht en door corona nu extra populair | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"In deze campagne komt nauwelijks iets anders aan bod dan de coronacrisis, en dus wordt het coronabeleid door de VVD tot campagne gebombardeerd. Met demissionair premier Mark Rutte heeft de partij de belangrijkste troef in handen: een leider in crisistijd. Sinds de uitbraak van COVID-19 stijgt de populariteit van de VVD."
 
14-03-2021 10:58:05

"Profiel Mark Rutte (VVD): Geen visie, wel de macht en een dubbele bonus | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"In deze campagne komt nauwelijks iets anders aan bod dan de coronacrisis, en dus wordt het coronabeleid door de VVD tot campagne gebombardeerd. Met demissionair premier Mark Rutte heeft de partij de belangrijkste troef in handen: een leider in crisistijd. Sinds de uitbraak van COVID-19 stijgt de populariteit van de VVD."
 
14-03-2021 06:20:57

"‘Bij een nieuwe vluchtelingencrisis moeten we bereid zijn de grenzen te sluiten’ | De Volkskrant"

"De plannen van VVD-leider Mark Rutte: binnen tien jaar een extra kerncentrale, de Nederlandse grens dicht als een nieuwe vluchtelingencrisis dreigt..."
 
13-03-2021 20:14:50

"Dit land kiest Mark Rutte uit angst voor verandering | Saskia Noort | AD.nl"

"Saskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. Ze richt haar pijlen op premier Rutte: ‘Word wakker. Als je wilt dat het anders wordt, stem dan niet op de man die verandering haat’."
 
13-03-2021 11:13:15

"De VVD stevent af op een eclatante overwinning, dus Ruttes grootste zorgen liggen na 17 maart | De Volkskrant"

"Na de meest zorgeloze verkiezingscampagne uit zijn 15-jarig partijleiderschap, doemt de echte uitdaging voor VVD-lijsttrekker Mark Rutte pas na de ..."
 
13-03-2021 07:22:00

"Rutte wil herstelplan corona met álle andere politieke partijen: geen bezuinigingen, meer ic-plekken | Instagram | AD.nl"

"VVD-leider Mark Rutte heeft de contouren van zijn ‘nationaal herstelplan’ als het gaat om corona op papier gezet. Hoofdpunten zijn dat er de komende jaren niet wordt bezuinigd om de economie te laten herstellen. En dat intensive cares een flexibele capaciteit krijgen, zodat snel kan worden opgeschaald, zo vertelt hij in een interview met deze site."
 
12-03-2021 20:15:56

"Het mirakel van de zachte campagne: komt het door het virus of door de vrouwen? | De Volkskrant"

"Het gebruikelijke hanengevecht tussen Mark Rutte en Geert Wilders viel donderdag opeens op, juist omdat de toon in de campagne tot nu toe zoveel ru..."
 
12-03-2021 19:40:29

"Hoe Wilders de nietsontziende campaigner in Rutte wakker kuste en zelf (voor het eerst in jaren) in niet-geregisseerde woede ontstak | De Volkskrant"

"Na vijftien jaar hebben Mark Rutte en Geert Wilders nauwelijks verrassingen meer voor elkaar. Maar Rutte had er donderdagavond toch nog eentje gevo..."
 
12-03-2021 10:00:31

"Baudet loopt weg bij Jinek en Rutte wil niet samen met GroenLinks | RTL Nieuws"

"FvD-voorman Thierry Baudet is gisteravond stevig aan de tand gevoeld bij Jinek. Maar als aan het einde van de uitzending nog een 'roast' komt van cabaretier Martijn Koning is hij er klaar mee en loopt hij weg van tafel. En Mark Rutte laat in een knetterend debat met Geert Wilders weten dat hij niet met GroenLinks wil regeren."
 
12-03-2021 09:45:23

"Vuurwerk in campagne: Baudet loopt weg bij Jinek, Wilders noemt Rutte 'bange wezel' | RTL Nieuws"

"De campagne voor de Tweede Kamerverkiezing verliep tot nu toe vrij kalm, maar gisteravond knetterde het flink tijdens de late talkshows. In Op1 was een felle woordenwisseling te zien tussen Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV), terwijl bij Jinek FvD-leider Thierry Baudet wegliep."
 
12-03-2021 09:41:39

"Hoekstra (CDA): 'Te veel gevallen waarbij integratie niet soepel verloopt' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Pas op het laatste moment werd Wopke Hoekstra naar voren geschoven als CDA-leider nadat hij aanvankelijk bedankte voor de baan. Hij werd lang gezien als een belangrijke uitdager van VVD'er Mark Rutte voor het premierschap, maar hij erkent inmiddels zelf ook dat niet alles van "een leien dakje" gaat. NU.nl sprak met Hoekstra over het woningbeleid, flexbanen en immigratie."
 
12-03-2021 05:57:21

"Mark Rutte over breuk André en Monique: 'Alweer?'"

"Tijdens een gesprek bij Qmusic werd de Rutte bijgepraat over de breuk tussen André Hazes en Monique Westenberg."
 
11-03-2021 16:15:07

"Rutte reageert op kritiek afkappen vrouwelijke collega's: 'Niet van bewust' | RTL Nieuws"

"Premier Mark Rutte heeft gereageerd op de kritiek van zijn vrouwelijke collega's dat hij vrouwen niet zou laten uitpraten tijdens vergaderingen. "Ik was me hier totaal niet van bewust", zei hij gisteravond aan tafel bij Eva Jinek."
 
11-03-2021 09:11:30

"Mark Rutte: ‘Bij een nieuwe vluchtelingencrisis moeten we bereid zijn de grenzen te sluiten’ | De Volkskrant"

"De lijsttrekkers spreken. Vandaag: Mark Rutte. De plannen van de de VVD-leider: binnen tien jaar een extra kerncentrale, de Nederlandse grens dicht..."
 
11-03-2021 05:41:08

"Kaag vindt het tijd voor nieuw leiderschap: 'Ga voor Torentje' | RTL Nieuws"

"Sigrid Kaag presenteert zich als de grote uitdager van Mark Rutte en wil niets liever dan de sleutels van het Torentje van hem overnemen. In juni vorig jaar maakte ze dat bekend. Ze schoof aan bij Jinek."
 
11-03-2021 02:06:47

"Kan Rutte vertrouwen herstellen? 'Zal er hard voor moeten werken' | RTL Nieuws"

"Hij is ruim tien jaar premier en kan niet wachten om herkozen te worden: VVD-leider Mark Rutte. De peilingen zien er gunstig uit voor hem, maar tegelijk zorgde onder zijn toezien de toeslagenaffaire voor een vertrouwensbreuk tussen burger en politiek. Kan die onder zijn leiding worden gerepareerd? Rutte schoof aan bij Jinek."
 
11-03-2021 01:27:25

"Kan Rutte vertrouwen herstellen? 'Zal er hard voor moeten werken' | RTL Nieuws"

"Hij is ruim tien jaar premier en kan niet wachten om herkozen te worden: VVD-leider Mark Rutte. De peilingen zien er gunstig uit voor hem, maar tegelijk zorgde onder zijn toezien zorgde de toeslagenaffaire voor een vertrouwensbreuk tussen volk en politiek. Kan die onder zijn leiding worden gerepareerd? Rutte schoof aan bij Jinek."
 
11-03-2021 01:11:07

"Rutte tegen Kamer: ‘Geen ruimte om avondklok te schrappen’"

"De Tweede Kamer debatteert vanmiddag en een deel van de avond met premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge over de aanpak van het coronavirus. De roep om beëindiging van de avondklok en verantwoorde heropening van de samenleving wordt steeds groter. Toch houdt premier Rutte voet bij stuk: ingrijpende versoepelingen zijn nu niet mogelijk."
 
10-03-2021 22:21:28

"Laten mannen vrouwen niet uitpraten? 'Vrouwen hebben meer woorden nodig' | RTL Nieuws"

"In de politiek zien we het wel vaker: politici die elkaar niet laten uitspreken. Vrouwelijke bewindslieden in het kabinet hebben Mark Rutte er zelfs op aangesproken dat hij vrouwen tijdens vergaderingen van de ministerraad vaak niet liet uitspreken en minder serieus leek te nemen. Zit er zo'n verschil in communicatie tussen man en vrouw? En als je iemand toch wil onderbreken, hoe doe je dat netjes?"
 
10-03-2021 16:42:05

"Rutte tegen kritische Kamer: ‘Nu geen enkele ruimte om avondklok te schrappen’ | Coronavirus | AD.nl"

"De Tweede Kamer debatteert vanmiddag en een deel van de avond met premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge over de aanpak van het coronavirus. De roep om beëindiging van de avondklok en verantwoorde heropening van de samenleving wordt steeds groter. Toch houdt premier Rutte voet bij stuk: ingrijpende versoepelingen zijn nu niet mogelijk."
 
10-03-2021 15:43:05

"Zelfs Mark Rutte reageert op breuk van André en Monique | RTL Nieuws"

"Terwijl Mark Rutte (54) zich voorbereidt op de Tweede Kamerverkiezingen van komende week, heeft hij ontzettend groot nieuws te horen gekregen. Ook onze demissionair minister-president is ervan op de hoogte dat de relatie tussen André Hazes (27) en Monique Westenberg (43) inmiddels opnieuw verleden tijd is."
 
10-03-2021 13:57:45

"Wilders zegt interview in verkiezingsuitzending Nieuwsuur af | RTL Nieuws"

"PVV-lijsttrekker Geert Wilders wil zich niet laten interviewen in een verkiezingsuitzending van het tv-programma Nieuwsuur. Hij zou daar donderdag te gast zijn, maar zegt dat hij zich moet voorbereiden op een debat met Mark Rutte, later die avond in de talkshow Pauw."
 
09-03-2021 20:41:32

"Zijn Nederlanders echt ‘miljoenen coronakilo’s’ aangekomen? | De Volkskrant"

"‘We zijn gezamenlijk miljoenen coronakilo’s aangekomen’, zei demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie maandagavond. Klopt dat wel?"
 
09-03-2021 19:35:14

"De Speld: Mark Rutte wordt jihadist, VVD zakt één zetel in peilingen | De Volkskrant"

"Mark Rutte heeft zich bekeerd tot de islam en gaat voortaan de jihad voeren. De nieuwe koers zorgt voor een lichte rimpeling in de peilingen: de VV..."
 
09-03-2021 18:16:44

"Eén jaar persconferenties: zo veranderde Rutte van toon | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Het is dinsdag 9 maart precies een jaar geleden dat demissionair premier Mark Rutte zijn eerste coronapersconferentie gaf. Communicatie-expert Lars Duursma blikt terug en vertelt hoe Rutte het publiek steeds op een andere manier aansprak."
 
09-03-2021 17:43:11

"‘Anouk moet haar Haagse waffel houden of opduvelen uit The Voice’ | Show | AD.nl"

"Legt Rocky een bom onder het format van Wie is de Mol?, doordat ze aangaf niet voor het geld te hebben gespeeld? Is Mark Rutte in Koffietijd een belediging voor de kijker? En moet Anouk haar Haagse waffel houden of anders opduvelen uit The Voice?"
 
09-03-2021 17:05:28