"DNA van 1,6 miljoen jaar oude mammoet is oudste ooit ontrafeld | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"DNA van 1,6 miljoen jaar oude mammoet is oudste ooit ontrafeld | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Wetenschappers hebben het oudste DNA ooit weten te ontrafelen. Het gaat om erfelijk materiaal uit kiezen van mammoeten, die tot zo'n 1,6 miljoen jaar geleden rondzwierven in Siberië, maakten de Zweedse onderzoekers woensdag bekend."
 
17-02-2021 19:04:40

"VS klaagt drie Noord-Koreaanse hackers aan voor diefstal van 1,3 miljard dollar | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"De Verenigde Staten klagen drie Noord-Koreaanse hackers aan. Ze worden verdacht van te werken voor de Noord-Koreaanse militaire inlichtingendienst RGB, die ook wel als de hackersgroep Lazarus bekendstaat."
 
17-02-2021 18:33:57

"Rellen in Barcelona: duizenden mensen eisen vrijlating rapper | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Duizenden mensen gingen dinsdagavond de straat op in de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Ze eisten de vrijlating van de rapper Pablo Hasél en kwamen op voor de vrijheid van meningsuiting. De rapper werd in 2018 veroordeeld tot negen maanden cel wegens onder meer belediging van het Spaanse koningshuis."
 
17-02-2021 18:15:30

"Jongen bungelt uit skilift, skiërs vangen hem op | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Een jonge skiër is dinsdag van zijn stoeltje gegleden in een skilift in de VS. Omstanders maakten van een veiligheidsnet een valscherm om de jongen op te vangen."
 
17-02-2021 18:14:26

"Waarom de temperatuur in een week van -15 naar 18 graden gaat | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Het contrast kan bijna niet groter. Afgelopen weekend stonden we nog massaal op de schaats, maar komend weekend gaat de zon schijnen en wordt het lenteachtig. Raymond Klaassen van Weerplaza legt uit hoe dat kan."
 
17-02-2021 18:13:02

"Waarom wereldmachten nu allemaal tegelijk op Mars zijn | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Het is uitzonderlijk druk op Mars. In een tijdsbestek van anderhalve week arriveren maar liefst drie missies uit drie verschillende landen op of om Mars. Wat gaan ze daar doen?"
 
17-02-2021 18:11:31

"Politie tegen cybercriminelen: Kies bij uitkiezen IT-netwerk niet voor Nederland | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"De Nederlandse politie heeft internationale cybercriminelen laten weten dat zij IT-infrastructuur op Nederlandse bodem beter kunnen te vermijden. "Het hosten van criminele infrastructuur in Nederland is een verloren zaak", schrijft de politie op RaidForums, een online forum waar gestolen gegevens worden aangeboden."
 
17-02-2021 18:10:19

"Klant weet winkel maar mondjesmaat te vinden voor click & collect | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Klanten kunnen sinds een week weer artikelen online bestellen en afhalen in de winkel (click & collect), maar echt storm loopt het niet. Dat merken onder meer tuincentra en veel non-foodwinkels, blijkt uit een rondgang van NU.nl. Bij grotere ketens, waaronder HEMA en Blokker, zijn positievere geluiden te horen, al klagen sommige klanten dat ze producten pas na een paar uur kunnen ophalen. Ook zijn ze niet gelukkig dat ze in de kou en regen moeten afrekenen."
 
17-02-2021 18:09:38

"NS stelt snelle trein naar Noord- en Oost-Nederland uit | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"De NS heeft de snellere treinverbinding vanuit Breda en Rotterdam via Amsterdam naar Noord- en Oost-Nederland uitgesteld, omdat de levering van de nieuwe intercitytreinen (ICNG) deels is vertraagd. De nieuwe verbinding moest in 2023 in gebruik worden genomen, maar dat wordt door de coronacrisis nu niet eerder dan 2024."
 
17-02-2021 18:08:38

"Feyenoord zonder geblesseerde Bijlow in bekerduel met Heerenveen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Feyenoord moet het woensdag in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen in de kwartfinales van het TOTO KNVB Beker-toernooi stellen zonder Justin Bijlow. De doelman ontbreekt in de selectie vanwege een blessure."
 
17-02-2021 18:08:08

"Tweede Kamer debatteert donderdag over de avondklok | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

" "
 
17-02-2021 17:39:04

"Risiconiveau coronavirus in regio's IJsselland en Gelderland-Midden omlaag | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Doordat het aantal nieuwe coronagevallen daalt, is het risiconiveau in de regio's IJsselland en Gelderland-Midden woensdag aangepast. Het is de eerste aanpassing op de risicokaart sinds 19 december."
 
17-02-2021 17:38:30

"8,5 miljard van Slob moet coronageneratie alsnog alle kansen geven op school | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"De huidige schoolgaande generatie moet dezelfde kansen krijgen als de generatie die zonder pandemie naar school ging. Dat zei minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) woensdagmiddag bij de bekendmaking van het ondersteuningspakket voor het onderwijs."
 
17-02-2021 15:57:59

"Wat willen de twee oprichters van Viruswaarheid eigenlijk bereiken? | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Actiegroep Viruswaarheid behaalde dinsdag een juridische overwinning op de Staat: de rechtbank in Den Haag verbood de avondklok, zoals die nu wettelijk is opgetuigd. Oprichters Willem Engel en jurist Jeroen Pols staan weer even vol in de belangstelling. Wat hen beweegt is niet alleen de coronacrisis, maar vooral een grotere strijd tegen de macht van de overheid."
 
17-02-2021 15:56:45

"Waarom een spoedwet voor de avondklok en tegelijkertijd een hoger beroep? | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Vrijdag dient het hoger beroep over of de avondklok nou wel of niet in stand kan blijven. Ondertussen probeert het demissionair kabinet in allerijl een spoedwet op te tuigen zodat de avondklok ongeacht de beslissing van het gerechtshof in Den Haag overeind blijft. Wat hebben deze twee zaken met elkaar te maken?"
 
17-02-2021 15:46:13

"Miljarden euro's voor wegwerken leerachterstanden, collegegeld gehalveerd | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Het kabinet komt met een miljardeninjectie voor het onderwijs als compensatie voor de sluiting van onderwijsinstellingen vanwege het coronavirus. Een van de plannen is om studenten komend schooljaar de helft van het college- of lesgeld te laten betalen, melden ministers Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) en Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) woensdag tijdens een persconferentie."
 
17-02-2021 15:44:36

"Van Barneveld verovert Tour-kaart en keert definitief terug als profdarter | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Raymond van Barneveld keert definitief terug als professioneel darter. De vijfvoudig wereldkampioen veroverde woensdag op de slotdag van de finaleronde van Q-School in het Duitse Niedernhausen een Tour-kaart van de PDC."
 
17-02-2021 15:43:22

"Miljarden voor wegwerken leerachterstanden, collegegeld gehalveerd | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Het kabinet komt met een miljardeninjectie voor het onderwijs als compensatie voor de sluiting van onderwijsinstellingen vanwege het coronavirus. Een van de plannen is om studenten komend schooljaar de helft van het college- of lesgeld te laten betalen, melden ministers Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) en Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) woensdag tijdens een persconferentie."
 
17-02-2021 14:38:05

"Eerste coronavaccin in Zuid-Afrika toegediend | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

" "
 
17-02-2021 14:36:34

"Europese Unie sluit deal met Moderna voor 150 miljoen extra coronavaccins | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"De Europese Commissie (EC) heeft woensdag ook een deal gesloten met Moderna, bevestigt een woordvoerder van de farmaceut. Dit jaar worden nog eens 150 miljoen extra doses van het Moderna-vaccin geleverd."
 
17-02-2021 14:12:09

"Waarom het bijzonder druk is op Mars (en wat er wordt gedaan) | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Het is uitzonderlijk druk op Mars. In een tijdsbestek van anderhalve week arriveren maar liefst drie missies uit drie verschillende landen op of om Mars. Wat gaan ze daar doen?"
 
17-02-2021 14:11:08

"Kabinet steekt miljarden in onderwijs als compensatie voor scholensluiting | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Het kabinet komt woensdag met een miljardeninjectie voor het onderwijs als compensatie voor de scholensluiting wegens het coronavirus. Het zou gaan om een bedrag tussen de 6 en 8,5 miljard euro, bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving van De Telegraaf."
 
17-02-2021 13:32:42

"Brussel wil snellere goedkeuring vaccins tegen coronamutaties | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"De Europese Commissie (EC) wil de procedures bij het Europese geneesmiddelenbureau (EMA) herzien om nieuwe vaccins tegen coronavarianten sneller te kunnen goedkeuren, zo meldt EC-voorzitter Ursula von der Leyen woensdag."
 
17-02-2021 13:26:33

"Feestgangers keren zich tegen politie in Berghem, twee agenten gewond | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Twee agenten zijn in de nacht van dinsdag op woensdag gewond geraakt toen zij een illegaal feest probeerden te beëindigen in het Noord-Brabantse Berghem. Op het feest waren ongeveer tien personen aanwezig. Twee van hen zijn aangehouden."
 
17-02-2021 12:27:07

"Frenkie de Jong blijft kalm na afstraffing tegen PSG: 'Er is altijd een oplossing' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Frenkie de Jong zit niet bij de pakken neer na de zeperd met FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain in de Champions League. De middenvelder van Oranje ziet dit seizoen nog volop kansen, ook al toonde de 1-4-nederlaag aan dat zijn ploeg niet het gewenste topniveau heeft."
 
17-02-2021 12:17:09

"Klopp vindt dat Liverpool criticasters de mond heeft gesnoerd tegen Leipzig | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Liverpool-manager Jürgen Klopp is trots op zijn ploeg die dinsdagavond na drie opeenvolgende nederlagen herstel toonde tegen RB Leipzig. 'The Reds' wonnen het heenduel in de achtste finales van de Champions League met 0-2."
 
17-02-2021 12:15:59

"Fortnite-maker Epic Games dient bij Europese Commissie klacht tegen Apple in | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"Epic Games, de maker van het populaire schietspel Fortnite, heeft bij de Europese Commissie een officiële klacht tegen Apple ingediend. Het bedrijf ligt sinds vorig jaar met Apple in de clinch, omdat de gameontwikkelaar een eigen betaalsysteem aan zijn iPhone-app heeft toegevoegd. Dat druist in tegen de regels van Apple, waarna de apps van Epic Games uit de App Store werden gehaald."
 
17-02-2021 12:14:47

"Italië legt Facebook boete van 7 miljoen euro op wegens misleiding | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"De Italiaanse marktwaakhond heeft Facebook een boete van 7 miljoen euro opgelegd. Facebook moet betalen omdat het gebruikers heeft misleid over welke gegevens het verzamelt en hoe die informatie wordt ingezet om geld mee te verdienen."
 
17-02-2021 12:13:11

"Tijdens oefening in Noorwegen overleden militair stierf aan hartstilstand | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"De Nederlandse militair die zaterdag tijdens een oefening in Noorwegen is overleden, is bezweken aan een acute hartstilstand. Dat bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee woensdag na berichtgeving van RTL Nieuws."
 
17-02-2021 12:10:16

"Europese Unie bestelt nog eens 200 miljoen doses van Pfizer-vaccin | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl"

"De Europese Commissie (EC) heeft met farmaceuten Pfizer en BioNTech een deal gesloten over de levering van nog eens 200 miljoen doses van het coronavaccin. De vaccins worden waarschijnlijk nog voor het einde van het jaar geleverd aan de 27 EU-landen, waaronder Nederland."
 
17-02-2021 11:33:24