"Beoogd premier Schoof: 'Wil premier van alle Nederlanders zijn' | RTL Nieuws"

"Beoogd premier Schoof: 'Wil premier van alle Nederlanders zijn' | RTL Nieuws"

"Dick Schoof is de beoogde nieuwe premier van Nederland. In een persconferentie vertelt Schoof dat hij de zorgen van alle Nederlanders serieus neemt en wil aanpakken."
 
28-05-2024 17:53:39

"Zo reageren de coalitiepartijen op de nieuwe premier | RTL Nieuws"

"PVV-leider Geert Wilders is 'ontzettend blij en trots' met kandidaat-premier Dick Schoof. Ook NSC-leider Omtzigt reageert positief en roemt Schoof om zijn 'brede ambtelijke ervaring'. Caroline van der Plas, van de BBB hoopt dat Schoof ons land 'naar betere tijden' kan leiden en Yeşilgöz van de VVD heeft de afgelopen jaren 'prettig met hem samengewerkt'."
 
28-05-2024 17:13:16

"Van AIVD tot MH17: dit staat er op Schoofs cv | RTL Nieuws"

"Dick Schoof (67) is de beoogde nieuwe premier van ons land. Eerder werkte hij onder andere bij de AIVD en was hij betrokken bij de zaak-MH17."
 
28-05-2024 16:40:41

"Dit is beoogd premier Dick Schoof: 'Verrassende keuze, maar heel gedegen man' | RTL Nieuws"

"Het is eindelijk bekend: Dick Schoof is de beoogde nieuwe premier van ons land. "Een verrassende naam. Schoof is heel gedegen en weet veel over het politieveld en de immigratieketen", zeggen bekenden die jarenlang met hem hebben samengewerkt. "Hij is ook zeer strak in de leer, vertelt ook eerlijk als iets niet kan." Dit is Dick Schoof, de beoogde nieuwe premier:"
 
28-05-2024 14:48:45

"Van Eijck, genoemd als premierskandidaat, wordt aanjager circulaire economie | RTL Nieuws"

"Eerder deze week werd hij nog genoemd als mogelijk nieuwe premier van het rechtse kabinet, maar vandaag benoemt het huidige demissionaire kabinet Steven van Eijck tot speciaal regeringsvertegenwoordiger circulaire economie. De benoeming is voor vier jaar en de klus kost Van Eijck twee dagen per week werk."
 
24-05-2024 13:08:22

"Wie wordt de nieuwe premier? 'Heel benieuwd wat we te horen krijgen' | RTL Nieuws"

""In de ideale omstandigheden" was de naam van de nieuwe premier al bekend geweest, zegt NSC-leider Pieter Omtzigt. Vandaag overleggen de coalitieleiders over de toekomstige minister-president, samen met formateur Richard van Zwol. "Ik ga nu naar binnen, ik ben heel benieuwd wat we te horen krijgen", zegt Omtzigt."
 
23-05-2024 12:10:52

"Vacature: kabinet zoekt minister-president | RTL Nieuws"

"Nu Ronald Plasterk niet beschikbaar is om premier te worden moeten de formerende partijen op zoek naar een nieuwe premier. Maar wat zou in een vacaturetekst voor een nieuwe premier moeten staan? Welke werkervaring heeft hij of zij nodig, welke karaktereigenschappen zijn handig en is politieke ervaring een vereiste? Wij vroegen politieke experts om te vertellen wat in de vacaturetekst niet mag ontbreken."
 
22-05-2024 08:38:29