"Omtzigt wil praten: 'In ieder geval met Wilders en Yesilgöz' | RTL Nieuws"

"Omtzigt wil praten: 'In ieder geval met Wilders en Yesilgöz' | RTL Nieuws"

"Pieter Omtzigt is bereid om één op één gesprekken te voeren met de PVV en de VVD. Dat zei hij na zijn gesprek met verkenner Plasterk vandaag. Vorige week zei Omtzigt dat hij niet klaar is voor echte onderhandelingen."
 
04-12-2023 17:57:16

"Pieter Omtzigt toont nu zélf notitie van gesprek met verkenner | RTL Nieuws"

"NSC-leider Pieter Omtzigt is na zijn gesprek met verkenner Ronald Plasterk op de foto gezet met een vel papier onder de arm waaruit kan worden opgemaakt dat hij regeren met de PVV echt niet ziet zitten. Het woord 'ondergrens', is duidelijk te lezen, en daaronder staan de woorden: 'niet in PVV/NSC/BBB'."
 
04-12-2023 17:39:55

"Wilders wil vooruitkijken: 'Met een positieve houding, waarin we begrip hebben' | RTL Nieuws"

"Onderling wantrouwen tussen Pieter Omtzigt en Geert Wilders overschaduwt de verkenningsfase. Geert Wilders zegt nu dat hij positief vooruit wil kijken. Vorige week haalde hij online nog uit naar Omtzigt, die betichtte hij van 'politieke spelletjes'. Vandaag wil de PVV-leider daar niets meer over zeggen. "Tweets horen erbij, maar gesprekken zijn nog belangrijker.""
 
04-12-2023 13:08:37

"Kabinet-Wilders voorlopig ver weg: Omtzigt weigert te onderhandelen | RTL Nieuws"

"Het kabinet -Wilders is na vandaag nog niet dichterbij gekomen. Pieter Omtzigt is niet klaar om te onderhandelen over de formatie van een kabinet. Omtzigt ziet nog steeds belemmeringen bij de PVV, onder meer op het gebied van de rechtsstaat. VVD-leider Dilan Yeşilgöz blijft erbij niet in een kabinet te willen stappen."
 
29-11-2023 18:58:57

"Wordt Wilders de nieuwe Orbán? 'Niet in het belang van Nederland' | RTL Nieuws"

"Als Nederland, net als Hongarije, een dwarsligger wordt in Europa, is dat niet in het belang van Nederland. Dat zegt Volt-fractievoorzitter Laurens Dassen in Z360. PVV-leider en winnaar van de verkiezingen Geert Wilders sprak eerder zijn bewondering uit voor de Hongaarse leider Viktor Orbán, die een notoire dwarsligger is in Europa. Ook NSC-leider Pieter Omtzigt vindt dat Nederland zich harder zou mogen opstellen in de EU, net als de leiders van Hongarije en Polen, om zo meer binnen te halen."
 
29-11-2023 14:41:15