"Onderzoekers Deloitte: ministerie drukte mondkapjesdeal met Sywert door | RTL Nieuws"

"Onderzoekers Deloitte: ministerie drukte mondkapjesdeal met Sywert door | RTL Nieuws"

"Het ministerie van Volksgezondheid heeft de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden en zijn partners doorgedrukt, terwijl belangrijke partijen in dat proces ertegen waren. Dat concluderen onderzoekers van Deloitte in hun langverwachte rapport. Maar volgens minister Helder (Langdurige Zorg) zaaiden Van Lienden en zijn zakenpartners verwarring met hun verschillende bedrijven, een commercieel bedrijf en een bedrijf zonder winstoogmerk."
 
16-09-2022 17:30:55

"Onderzoek Sywert-deal: Van Lienden mocht winst maken, maar hij misleidde de overheid | Binnenland | AD.nl"

"Het ministerie van Volksgezondheid wist dat Sywert van Lienden winst zou maken met zijn mondkapjeshandel, maar dat het zoveel zou worden, was niet bekend. Dat stelt het kabinet na publicatie van het langverwachte Deloitte-onderzoek naar de zogenoemde Sywert-deal."
 
16-09-2022 17:18:47

"Minister Helder: 'Druk VWS bij Sywert-deal ongebruikelijk, niet goed naar tegengeluid geluisterd' | RTL Nieuws"

"Het ministerie van Volksgezondheid heeft de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden en zijn partners doorgedrukt. Dat concluderen onderzoekers van Deloitte in hun langverwachte rapport. Minister Helder onderschrijft dat, maar vindt wel dat die druk van VWS in "de context van de tijd" bekeken moet worden."
 
16-09-2022 17:14:14

"Onderzoek Sywert-deal: Van Lienden mocht winst maken, maar hij misleidde de overheid | Binnenland | AD.nl"

"Het ministerie van Volksgezondheid wist dat Sywert van Lienden winst zou maken met zijn mondkaphandel, maar dat het zoveel zou worden, was niet bekend. Dat stelt het kabinet na publicatie van het langverwachte Deloitte-onderzoek naar de zogenoemde Sywert-deal."
 
16-09-2022 16:43:08

"Onderzoek mondkapjesdeal openbaar: 'Den Haag houdt adem in' | RTL Nieuws"

"Het langverwachte onderzoek naar de mondkapjesdeal tussen de overheid en het bedrijf van Sywert van Lienden wordt openbaar gemaakt. Verantwoordelijk minister Conny Helder (Medische Zorg) kreeg het document woensdag op haar bureau en zei van plan te zijn het nog voor het weekend naar de Kamer te sturen. In Den Haag kijkt men gespannen mee."
 
16-09-2022 05:12:45

"Onderzoek naar mondkapjesdeal Sywert vrijdag openbaar | RTL Nieuws"

"Het onderzoek dat bureau Deloitte doet naar de mondkapjesdeal die de overheid sloot met Sywert van Lienden, wordt uiterlijk vrijdag openbaar. Dat schrijft verantwoordelijk minister Conny Helder voor Medische Zorg aan de Tweede Kamer."
 
14-09-2022 20:43:33

"Sywert van Lienden na uitgelekte opname: 'Context is anders' | RTL Nieuws"

"Sywert van Lienden (31) meldt op Twitter dat bandopnamen waarover 'de Volkskrant' woensdag bericht gelekte fragmenten zijn in de aanloop naar een rapport van onderzoeksbureau Deloitte naar de mondkapjesdeal. Volgens 'de Volkskrant' is te horen dat de ondernemer en zijn compagnons al in een vroeg stadium plannen maakten voor een 'commercieel avontuur', maar Sywert stelt dat uit de opgenomen gesprekken zal blijken dat de 'intentie en strekking;, anders zijn."
 
14-09-2022 13:38:45

"Sywert van Lienden besprak hoe hij ‘gillend rijk’ zou worden: ‘We worden miljonair’ | Binnenland | AD.nl"

"Het Openbaar Ministerie bezit bandopnamen over de mondkapjesdeal waarop te horen is dat Sywert van Lienden en zijn compagnons al in een vroeg stadium plannen maakten voor een ‘commercieel avontuur’. Dat schrijft de Volkskrant. ,,We gaan gewoon die shit naar Nederland halen en we worden miljonair.”"
 
14-09-2022 07:12:42

"'Geluidsopnames: Sywert wilde 'gillend rijk' worden met mondkapjes' | RTL Nieuws"

"Sywert van Lienden wilde 'gillend rijk' worden met de mondkapjesdeal die hij in het voorjaar van 2020 'om niet' sloot met de overheid. 'We gaan gewoon die shit naar Nederland halen en we worden alle vier miljonair', is één van de dingen die hij gezegd heeft. Ook maakte hij met zijn partners plannen om de enorme winsten verborgen te houden."
 
14-09-2022 06:17:35