"‘FBI waarschuwde Nederland: Taghi communiceerde vanuit gevangenis met maffiabaas’ | Binnenland | AD.nl"

"‘FBI waarschuwde Nederland: Taghi communiceerde vanuit gevangenis met maffiabaas’ | Binnenland | AD.nl"

"Ridouan Taghi heeft vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught meerdere keren contact gehad met de buitenwereld, terwijl hij in volledige afzondering had moeten zitten. Volgens NRC was het de Amerikaanse veiligheidsdienst FBI die Nederland hierop wees, al in november vorig jaar."
 
11-07-2022 14:11:08

"Nieuwe getuige 'Eddy' linkt Taghi aan moord Peter R. de Vries, advocaat Kamil E. wil rechtszaak uitstellen | Binnenland | AD.nl"

"De nieuwe getuige in de moordzaak van Peter R. de Vries werpt volgens het Openbaar Ministerie (OM) ‘geen nieuw licht’ op de rechtszaak tegen Delano G. en Kamil E. Volgens de officier van justitie kan er aanstaande donderdag gewoon uitspraak gedaan worden in de zaak waarin twee keer levenslang is geëist. De nieuwe getuige ‘Eddy’ levert wel extra bewijs over de link tussen de moordzaak en Ridouan Taghi."
 
11-07-2022 13:06:16

"Nieuwe getuige 'Eddy' linkt Taghi aan moord Peter R. de Vries, OM wil uitspraak niet uitstellen | Binnenland | AD.nl"

"De nieuwe getuige in de moordzaak van Peter R. de Vries werpt volgens het Openbaar Ministerie (OM) ‘geen nieuw licht’ op de rechtszaak tegen Delano G. en Kamil E. Volgens de officier van justitie kan er aanstaande donderdag gewoon uitspraak gedaan worden in de zaak waarin twee keer levenslang is geëist. De nieuwe getuige ‘Eddy’ levert wel extra bewijs over de link tussen de moordzaak en Ridouan Taghi."
 
11-07-2022 12:28:35

"Voormalig gemeenteambtenaar uit Den Haag verdacht van vervalsen paspoort Taghi | Den Haag | AD.nl"

"Een voormalig gemeenteambtenaar uit Den Haag wordt verdacht van het vervalsen van paspoorten voor criminelen, onder wie Ridouan Taghi, hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo. M. van D. (50) staat eind november samen met F. N. (40) terecht bij de rechtbank in Amsterdam. Dat werd maandag duidelijk tijdens een regiezitting."
 
11-07-2022 12:21:34

"Duo verdacht van vervalsen paspoort voor Taghi | RTL Nieuws"

"Een voormalig gemeenteambtenaar uit Den Haag wordt verdacht van het vervalsen van paspoorten voor criminelen, onder wie Ridouan Taghi, hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo. M. van D. (50) staat eind november samen met F. N. (40) terecht bij de rechtbank in Amsterdam, kwam naar voren in een regiezitting."
 
11-07-2022 11:55:20

"Nieuwe getuige 'Eddy' linkt Taghi aan moord Peter R. de Vries, vandaag extra zitting | Binnenland | AD.nl"

"Bij de rechtbank in Amsterdam vindt vandaag een extra zitting plaats in de strafzaak tegen de twee verdachte uitvoerders van de moord op Peter R. de Vries. Justitie beschikt over verklaringen die Delano G. en Kamil E. in verband brengt met Ridouan Taghi. Ondertussen is ook bekend geworden dat de Amerikaanse FBI Nederland al een halfjaar voor de moord waarschuwde dat Taghi vanuit de gevangenis contact had met de buitenwereld."
 
11-07-2022 11:04:07

"FBI waarschuwde in 2020 al voor activiteiten Taghi in EBI | RTL Nieuws"

"Hoewel hij in een extra beveiligde inrichting zat, lukte het Ridouan Taghi (44) toch om te communiceren met de buitenwereld. De FBI wees de EBI hier al in 2020 op, maar desondanks werden er geen strenge maatregelen genomen. Dit schrijft het 'NRC'."
 
11-07-2022 09:21:33

"'Taghi kon vanuit de EBI met handlangers communiceren' | RTL Nieuws"

"De Amerikaanse FBI heeft Nederland in december 2020 gewaarschuwd dat Ridouan Taghi ongezien kon communiceren met de buitenwereld. Dat meldt NRC. Taghi zat toen al in Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught."
 
11-07-2022 08:47:17

"Rechtbank heropent moordzaak Peter R. de Vries: extra zitting na nieuwe stukken | Binnenland | AD.nl"

"Bij de rechtbank in Amsterdam vindt vandaag een extra zitting plaats in de strafzaak tegen de twee verdachte uitvoerders van de moord op Peter R. de Vries. Justitie beschikt over verklaringen die Delano G. en Kamil E. in verband brengt met Ridouan Taghi."
 
11-07-2022 07:35:13

"'Volgens FBI kon Taghi met buitenwereld communiceren dankzij gevangenisbewaarder'"

""
 
11-07-2022 01:44:31

"Nieuwe getuige deelt opmerkelijke details over moord op Peter R. de Vries | RTL Nieuws"

"In de strafzaak rond de moord op Peter R. de Vries is er momenteel veel te doen rondom een nieuwe getuige genaamd 'getuige 5089'. RTL Nieuws en 'De Telegraaf' kwamen gisteren met grote onthullingen en ook wij hebben inzage gehad in een deel van de verhoren van 'getuige 5089'. Deze persoon brengt Ridouan Taghi (44) in verband met de liquidatie."
 
10-07-2022 14:22:19

"Overheid liet Taghi’s lijn vanuit de EBI open, tot de moord op Peter R. de Vries | Binnenland | AD.nl"

"De recherche vindt steeds meer aanwijzingen dat de opdracht voor de moord op Peter R. de Vries uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught kwam. Dat terwijl de overheid toen al maanden vermoedde dat Ridouan Taghi vanuit die zwaarst beveiligde gevangenis vrijelijk met de buitenwereld communiceerde, maar niet ingreep."
 
09-07-2022 11:40:23

"Nieuwe getuige geeft meer details over zaak-De Vries; linkt moord aan Taghi"

""
 
09-07-2022 02:47:05

"OM onderzocht of Inez Weski, de advocaat van Ridouan Taghi, informatie doorspeelde | Binnenland | AD.nl"

"Het Openbaar Ministerie (OM) heeft onderzocht of advocaat Inez Weski informatie heeft gelekt in de strafzaak rond de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, of dat zij een usb-stick de gevangenis in heeft gesmokkeld waar haar cliënt verbleef. Dat bleek vandaag tijdens de voorbereidende zitting in de strafzaak van Taghi's neef Youssef, die tevens als zijn advocaat heeft opgetreden en informatie zou hebben doorgespeeld."
 
06-07-2022 14:37:16

"OM onderzocht of Inez Weski, de advocaat van Ridouan Taghi, informatie doorspeelde | Binnenland | AD.nl"

"Het Openbaar Ministerie (OM) heeft onderzocht of advocaat Inez Weski informatie heeft gelekt in de strafzaak rond de vermeende topcrimineel en haar cliënt Ridouan Taghi, of dat zij een USB-stick de gevangenis in heeft gesmokkeld. Dat bleek vandaag tijdens de strafzaak van Youssef T., de neef van Taghi, die tevens als zijn advocaat heeft opgetreden en informatie zou hebben doorgespeeld."
 
06-07-2022 14:08:30

"Man die instructies gaf voor moord De Vries deed eerder klus voor Taghi | RTL Nieuws"

"Krystian M., die wordt verdacht van het aansturen van de moord op Peter R. de Vries, is voor het eerst door het Openbaar Ministerie (OM) in verband gebracht met Ridouan Taghi. Dat gebeurde vandaag in een andere zaak rond neef en advocaat van Ridouan, Youssef T."
 
06-07-2022 12:21:06

"Getuige koppelt uitvoerders van moord Peter R. de Vries uitdrukkelijk aan groep van Taghi | Binnenland | AD.nl"

"Justitie beschikt over uitvoerige verklaringen van een getuige die de vermoede uitvoerders van de moord op Peter R. de Vries koppelt aan de organisatie van Ridouan Taghi. Volgens ingewijden wijst diegene in de richting van Taghi als opdrachtgever."
 
06-07-2022 00:11:12

"Levenslange celstraffen voor kopstukken moordbrigade ‘in naam van Taghi’ | Binnenland | AD.nl"

"De rechtbank heeft levenslange celstraffen opgelegd aan drie mannen die moorden pleegden op bestelling, vermoedelijk mede in opdracht van Ridouan Taghi. Ook veertien andere verdachten van de moordbrigade kregen jarenlange celstraffen opgelegd. Twee mannen werden vrijgesproken."
 
05-07-2022 13:17:16